Bajrušović: “Uživam u futsalu. Futsal mi je sve!”

Duje Bajrušović jučer je uoči prvenstvenog dvoboja protiv Uspinjače-Gimke primio CROfutsalov trofej za najboljeg futsal-igrača Hrvatske u 2018.godini! Bajrušović je na parket izašao u pratnji 6-godišnjeg sina Noe, a makarska publika pljeskom je ispratila svog heroja, koji je u epskom finalu predvodio svoju momčad do povijesnog uspjeha.
Po završetku susreta pričali smo s Bajrušovićem, koji je u uvodu razgovora kazao koliko mu znači ovo priznanje.

“Zaista mi mnogo znači ova nagrada, pogotovo kada znam da su tri velika igrača (Jelovčić, Novak i Marinović) prije mene osvajala ovu nagradu. Velika su to imena hrvatskog futsala. Ja sam nagradu uzeo s 34 godine i isgurno je da mi mnogo znači.”

Njegovo izdanje u prošlosezonskom finalu mnogi će još dugo pamtiti. Bajrušović ne krije da je imao poseban motiv protiv svog dojučerašnjeg kluba, te kako mu je polazilo za rukom gotovo sve što je poželio.

“Vidjelo se na meni, na proslavi golova i na emocijama da sam igrao s velikim motivom. Vodile su me posebne emocije kroz čitavu finalnu seriju. Ne znam tko me tako nagradio, no što sam god zaželio, sve je ulazilo. Kao da je bilo zapisano da tako treba biti…”

Bajrušović u Makarskoj proživljava drugu igračku mladost, no ipak je u zalazu karijere. S pravom se postavlja pitanje koliko dugo još planira igrati, te da li u futsalu vidi svoju budućnost i nakon igračke karijere.

“Mnogo me ljudi to pita. Naravno da s 34 godine razmišljam o kraju karijere. Vidjet ću koliko će me još dugo tijelo slušati. Možda godinu, dvije, tri… Nije važno! Želja mi je biti trener. Od svoje šesnaeste godine sam u futsalu, sad mi je 34, pa nek matematičari izračunaju koliko je to dugo. Cilj mi je ostati u futsalu. U futsalu uživam, futsal volim, futsal obožavam, futsal mi je sve!”

Kada pogleda na svoju cijelu karijeru Bajrušović žali jedino zbog jedne stvari…

“Žao mi je što imam strah od aviona. Mogao sam s reprezentacijom obići cijeli svijet, i žao mi je zbog toga. No neću se vraćati na to. Guštam u futsalu, proživljavam novu igračku mladost i zaista uživam u futsalu.”

 

Preuzeto sa www.crofutsal.com

Zlatni sponzori