DODJELA NAGRADA i PRIZNANJA ZAJEDNICE ŠPORTSKIH UDRUGA GRADA MAKARSKA za 2018. godinu!

DUJU BAJRUŠOVIĆA (MNK Novo vrijeme Apfel) ZŠUG Makarske izabrala je za najboljeg sportaša u protekloj godini, a koji je u finalu doigravanja za futsal prvaka Hrvatske bio najbolji igrač Novog Vremena Apfel u osvajanju povjesne titule prvaka. Duje u Makarskoj igra svoju 6. sezonu i jedan je od zaštitnih znakova futsale ne samo u gradu podno Biokova već i u Hrvatskoj. Sa Novim Vremenom je osvojio svoju drugu titulu prvaka Hrvatske, ipak će ova biti upamćena kao Dujina titula. Iskren sportaš, pobjednik koji u karijeri nije tražio privelegij, već samo respekt koji je našao u Makarskoj i to je vratio na najbolji mogući način. TEO STRUNJE koji također dolazi iz Novog Vremena najbolji je stručni djelatnik-trener, iako mlad već slovi za jednog od najboljih futsal trenera u Hrvatskoj. Treću je sezonu na klupi Makarana, a u svojoj drugoj s popeo se na vrh. Trofej prvaka Hrvatske u futsalu njegovo je remek djelo, potvrdu kvalitetnog rada dobio je i u glavnoj rundi Futsal Lige prvaka kada sa klubom osvaja prvo mjesto u skupini sa prvacima Gruzije, Finske i doprvakom Kazahstana.

U kategoriji športskih udruga premoćno je nagrada pripala klubu NOVO VRIJEME APFEL, klubu koji je osnovan 1979. godine. Najveći uspjeh pored osvojenog naslova u sezoni 2017/18 je nastup u Lisabonu među 16 najboljih klubova Europe, a utakmice protiv Sportinga, Benfice i Sibiryaka nagrada je za sve godine provedene u malom nogometu. I najbolji stručni djelatnik JOZO GUDELJ dolazi iz tog kluba pa se sa pravom može reći da je 2018. godina protekla u dominaciji Novog Vremena.

Za najbolju sportašicu Makarske u 2018. godini izabrana je atletičarka Klara Andrijašević (AK Sveti Marko) koja je i u 2017. bila najbolja.

Goranu Pihleru (KK Amfora) pripala je nagrada za životno djelo, dok su za sportske nade proglašeni Toma Filipeti (KK Amfora), Marko Mileta (AK Sveti Marko), Paulina Čobrnić (OK Makarska), te Đana Srzić, Lovre Lukinović i Niko Čulav (VK Biokovo).

Posebne nagrade povodom proslave obljetnice udruga dobio je ragbi klub Makarska rivijera (50. godina) i ŠPK Briljantin (20. godina).

Duje Bajrušović: “Izuzetno sam zahvalan svima koji su mi dodjelili ovu nagradu. Emocije i osjećaji odaju veliki ponos , ova priznanje zauvjek će imati mjesta u mom životu. Ovo nije nagrada samo za mene , za nju su zaslužni moji suigrači i klub.”

ČESTITKE SVIMA!

 

Zlatni sponzori