Duje Bajrušović: “Među tri najbolja kluba smo u ligi!”

Makarsko Novo Vrijeme sezonu otvara u subotu teškim gostovanjem u Osijeku. Makarani su ovog ljeta doživjeli velike promjene, kako u upravljačkom tako i u igračkom dijelu. Kormilo prve momčadi preuzeo je Duje Bajrušović, istinska legenda kluba. Bajrušović je predvodio Makarane do povijesnog osvajanja naslova prvaka Hrvatske, a sada je došlo vrijeme za povratak, no ipak u nešto drugačijoj ulozi.

Vikend pred nama donosi početak nove sezone. Kakvo je stanje u momčadi i koliko ste zadovoljni odrađenim pripremama?

Stanje je relativno dobro. Što se tiče priprema, stvarno sam zadovoljan kako su momci odradili.

U sklopu priprema osvojili ste turnir u Šibeniku gdje ste slavili protiv Torcide i Vrgorca. Možemo li reći da Novo Vrijeme u dobroj formi ulazi u sezonu?

S obzirom da smo tek dva tjedna većinom fizičkih priprema odradili, prezadovoljan sam kako su momci odgovorili na terenu, tako da se može reći da smo spremni za početak sezone.

Ovog ljeta bilo je dosta promjena u klubu. Uz Vaš dolazak na mjesto trenera bilježimo i promjenu na predsjedničkom mjestu, kao i dosta promjena u igračkom kadru. Kako gledate na sve ovoljetne promjene u klubu?

Puno igrača je otišlo, ali po meni glavni kostur igrača je tu. Što se tiče našeg novog predsjednika, pun je elana i volje za radom i poboljšanjem na svakom nivou, tako da sam optimističan.

Je li Vas iznenadio poziv iz Makarske da preuzmete klupu prve momčadi? Koliki je pritisak na Vama trenersku karijeru započeti na vrućoj klupi Novog Vremena?

Malo me iznenadio, ali opet mi je bilo drago. Svaki klub koji cilja najviše, klupa mora biti vruća, tako da mi to ne smeta, dapače, smatram to izazovom.

S kakvim ambicijama Novo Vrijeme ulazi u novu sezonu? Dojam je da ove godine Makarani nisu u redu prvih favorita za naslov prvaka…

S najvećim ambicijama ulazimo u sezonu, a što se tiče konkurencije, mislim da smo među tri najbolja kluba u ligi.

Prvenstvo otvarate teškim gostovanjem u Osijeku. Kakvu utakmicu očekujete?

Uvijek je teško gostovanje, ali ako budemo pravi, nosimo tri boda u Makarsku.

Koga vidite kao najizglednije kandidate za naslov prvaka ove sezone, a tko su po Vama najizgledniji kandidati za donji dio ljestvice?

Mislim da ćemo mi, Dinamo, Olmissum i Square biti u vrhu, a teško je prognozirati donji dio ljestvice.

Igračku karijeru zaključili ste prošlosezonskom epizodom u Šibeniku. Kako gledate na sve što ste kao igrač ostvarili i postoji li nešto za čime žalite kao neostvarenim ciljem?

Kao igrač prošao sam puno toga, a možda jedino žalim što nisam putovao svijetom avionom, ali to je jače od mene.

Šibenik 1983, Split i Universitas klubovi su za koje ste prethodnih godina nastupali, a koji će u novoj sezoni nastupati u novoformiranoj jedinstvenoj 2. ligi. Kako gledate na to natjecanje i koliko je dobra odluka 2.liga koja zahtijeva velik stupanj profesionalnosti?

Mislim da će druga liga biti izuzetno zanimljiva, a bolje da idemo na što veći stupanj profesionalnosti, tako da možda izroni još koji ozbiljni klub, što je dobro za sve.

Izvor: crofutsal.com

Zlatni sponzori