HRVATSKI PRVAK U DVORANSKOM NOGOMETU IGRA POPUT ONOGA U ‘VELIKOM’!

Novo vrijeme ima stare navike, publika u Makarskoj uživala je na startu Lige prvaka

 

Novo Vrijeme je uvjerljivom pobjedom 5:2 nad Omonijom otvorilo nastup u Ligi prvaka podno Biokova, a to je ono što je trebalo momčadi Tomislava Horvata koju u srijedu čeka dvoboj protiv Lea u kojemu trijumfom mogu riješiti prvo mjesto i plasman u Elitnu rundu.

Domaći su odigrali autoritativno, a junak susreta bio je Matej Fideršek koji je zabio dva gola u kratkom razmaku koji su odveli tijek susreta u željenom smjeru za domaće, a onda se u nastavku razigrao i Lucas, također dvostruki strijelac. Prvi ozbiljni pokušaj bio je Lucasov volej koji je obranio vratar Ciprana. Ubrzo je atraktivnim potezima, pljesak publike izmamio novi Brazilac u makarskim redovima Pulinho, no nakon serije driblinga, njegov udaraca je blokiran. Blizu pogotka bili su potom Lucas i Babić dva puta, sve je branio Skampilys, a onda je Lucas pogodio još i vratnicu, pa je probao i Fideršek.

 

Stisnuti na svoju polovicu Ciprani su čak probali i s igračem-vratarom pa je tako Ioannou pogodio vratnicu i potom promašio vrata. Ciprani su riskirali pa ih je umalo kaznio Bajrušović iz daljine. Potom se igra smirila malo, do pokušaja Musinova koji je uhvatio Skampilys. U 16. minuti je malo falilo za vodstvo Makarana, nakon dodavanja Musinova, Osredkar je pucao pokraj vrata. No, onda je Novo Vrijeme povelo u pravo vrijeme, čak su u istoj minuti postigli dva gola, a oba su bila djelo novoga makarskoga Slovenca Fideršeka koji je zabio dvaput u razmaku od 18 sekundi. Prvo ga je poslužio Musinovi, Fideršek je pogodio iskosa sa 7-8 metara za slavlje u dvorani koje se još nije ni smirilo, a slovenski reprezentativac pogodio je gotovo sa svojih vrata za zasluženih 2:0. Nakon toga je Makaranima je puno lakše bilo igrati…

 

Nastavak je počeo udarcem raspoloženoga Fideršeka, no Skampilys je obranio, a isto je bilo i malo kasnije kada je pucao Osredkar. Blizu pogotka je bio i Kazazić na dodavanje Musinova, no malo je zakasnio. Da nije bilo vratara Skampilysa mogao je Kazazić zabiti za 3:0 u uraganskom otvaranju Makarana u drugom dijelu. Zato je u 26. za tri razlike atraktivno zabio Brazilac Lucas, prevario Skampilysa i onda petom poslao loptu u mrežu za kraj priče i startnu pobjedu Makarana.

Makarani će ovaj turnir Lige prvaka u svom gradu odraditi najvjerojatnije bez svoga kapetana Mate Vukovića koji se ozlijedio na treningu nije igrao jučer, u pitanju je ozljeda zgloba od koje će se teško oporaviti u ovako kratkom periodu. Tako je kapetansku vrpcu ponio vratar Filip Bašković, inače njegov zamjenik i hrvatski reprezentativac, no na vratima je u sinoćnjoj utakmici na vratima od početka bio Jakša Herceg. Ipak se Bašković koji je ušao na par trenutaka u 31. istaknuo obranom udarca s deset metara Manolija kada su Ciprani imali priliku iz akumulacije. A onda je Lucas zabio za 4:0 nakon asistencije Pulinha. Potom su gosti smanjili rezultati iz akumulacije preko Mantellija koji je ovaj put svladao Baškovića, za 5:1 zabio je Horvath na asistenciju Kazazića još jednom zabio za slavlje u dvorani.

Inače, u prvoj utakmici prvoga dana armenski Leo svladao je sa glatko sa 7:2 sastav Shkupi, prvaka Sjeverne Makedonije.

 

Preuzeto sa https://sportske.jutarnji.hr

Zlatni sponzori