KRAJ SEZONE – DOVIĐENJA ALUMNUS!

Sezona 2012/13, ušli smo u 1. HMNL i naišli na društvo starih prvoligaša tipa Split, Mejaši, Nacional, Osijek, Marof, Murter, Petrinjčica, Kijevo, Solin, Vrgorac i OVB Allfinanz, odnosno Alumnus. Danas, kada igramo posljednje kolo regularne sezone 2021/22, osvrt na proteklo desetljeće izgleda nevjerojatno. Devet navedenih klubova ili su se do danas “ugasili” ili igraju drugoligaška natjecanja. Završetkom večerašnjih utakmica, MNK ALUMNUS Sesvete, završava svoj prvoligaški opus. Jedno studentsko društvo (Martulaš, Ungarov, Šagud, Brnić, Bašić, Ledinščak, Sebastijan, Modri i mnogi drugi), napušta prvoligaško društvo, sa nažalost upitnom budućnosti seniorskog pogona.

Momci sa Martinovke, ispisali su zasigurno lijepe stranice futsalske povijesti, gdje posebno mjesto zauzima šampionska titula osvojena 2014. godine. Finalna serija Alumnus – Novo Vrijeme, išla je na njihovu stranu od polufinalne majstorice, kada mi pobjedjujemo prvaka države, Nacional u Zagrebu, u nezabilježenoj polufinalnoj trilogiji. Vekijev gol u Fusio centru u utorak navečer, značio je naš ponovni povratak u Zagreb, već za 2 dana. Domaćini su pobjeđivali u svim svojim utakmicama finalne serije i došlo se do majstorice. Nedjelja 08. lipnja, Martinovka je bila pretijesna. Uzavrelu atmosferu dodatno su podgrijavali upaljeni radijatori u dvorani !!!?? Dalmoši su se snalazili na sve moguće načine da bi ušli u dvoranu, a Željko Mavrović, “šaka sa Srednjaka”, vodila je tifose domaćina. Nevjerojatna atmosfera i Penava, obilježili su majstoricu. Penava je svojim hattrickom potopio Makarane i donio titulu prvaka Alumnusu. Bilo je svega u toj finalnoj seriji, ali… sportski rivali su (p)ostali sportski prijatelji. Dogodio se godinu poslije i odljev igrača, gle slučaja, u Futsal Dinamo. Alumnus više nije bio favorit za prva četiri mjesta u ligi, ali Jakov je uvijek bio spreman na krvavi rad sa nekim novim klincima. Uspijevao je uvijek nekako izvući sezonu. Klub je u svakom slučaju opstajao.

Danas, zavjesa se spušta i upravo Futsal Dinamo igra protiv “svojih” Alumnusa, posljednju utakmicu. Nadam se da će Jakov, Milan, Valentina i ostali, pronaći dodatnu energiju kako bi Alumnus živio i dalje. Alumniji, samo doviđenja!

Ostatak lige igra jednu nevjerojatnu sezonu. Toliko je kombinacija oko pozicija za doigravanje, da to nema smisla niti započinjati.

Vratila se publika nakon dvije sezone pandemije. Zasigurno će “gorjeti” tribine za play off. Tko ide na koga u doigravanju? O tome ćemo ipak više idući tjedan.

Zlatni sponzori