LITVA NAŠIH SNOVA!

Listopad je mjesec 2019.godine, glavna runda kvalifikacija za svjetsko prvenstvo,  mjesto radnje Dubrovnik, igraju  Hrvatska-Rusija.  Tiho Novak  je izjednačio pred sam kraj na 2:2, a nama treba pobjeda za prvo mjesto u skupini. Odmah zatim,  Novak izlazi sam pred vratara Zbornaje, ali… Zamtardze odlično zatvara njegov  ulazak u kazneni prostor i ništa od zgoditka. Remi,  i Rusi su prvi, a mi drugi zbog jednog gola razlike.

Prvi je dan veljače, 2020.godine,  mjesto radnje je slavonska metropola, arena Osijek, gotovo 3.500 gledatelja, atmosfera odlična, rezultat, vrlo dobar.Ponovno igraju Hrvatska – Rusija, sada je Elitna runda kvalifikacija za odlazak na svjetsko futsal prvenstvo. Vilnius i Kaunas čekaju. Rujan je blizu.  Aktualni svjetski viceprvaci vode 3:1, pa Veki čisti paučinu sa ruskog gola, tu smo na jedan gol do prvog mjesta, ali…….ruski brazilci ne dozvoljavaju  senzaciju, Romulo pogađa za 2:4, da bi raspoloženi Veki Matošević nekih tridesetak sekundi do kraja vratio neku nadu malim vatrenima. Zamtaradze je savladan. Gol za 3:4, i……….ponovno  smo ostali kratki, ponovno sa Rusima, ponovno za jedan gol.

Taj jedan gol u Dubrovniku i jedan gol u Osijeku, izgledaju kao da  smo gotovo pa u nekom egalu sa Rusima, odnosno sa svjetskim vrhom, ali…….   Već viđeno!  Tako blizu,  a tako daleko.

Europski vladari, Španjolci, Portugalci, Rusi i Kazahstanci, četiri povlaštene reprezentacije, još jednom su potvrdile svoju superiornost.  Španjolci sa 3 pobjede u Nišu, Portugalci uz dozu sreće!?sa 2:2 protiv Finske u zadnjoj minuti, pa Kazahstanci u povratku iz mrtvih, protiv Slovenaca u Češkom Brnu. Dakle slično kao i  sa našom repkom u Osijeku. Svi  su nešto kao blizu, ali favoriti uvijek nađu načina.Nama uvijek  malo fali, a oni to “malo” uvijek nađu.

Da li je razlika nešto veća negoli to mi mislimo. E sad, ostaje nam  Play-off u travnju. Drugoplasirani iz Elitne runde, igraju međusobno, za dva mjesta na svjetskom prvenstvu.

Hrvatska – Češka i Srbija – Finska. 

Protivnik  po mjeri. Često se naši reprezentativci susreću u prijateljskim ogledima sa najboljom Češkom selekcijom. Bilo u lijepoj našoj ili u Republici Češkoj, mi smo zadnjih godina, češće izlazili kao pobjednici. Također, jedini naš plasman  na svjetsko prvenstvo 2000.godine,u Guatemali,  izborili smo upravo u utakmici sa Češkom selekcijom odigranoj u Karlovcu. (gdje ćemo igrati 9.travnja?)

Prva utakmica igra se u Hrvatskoj, uzvrat je kod Čeha. Favoriti smo i to treba tako reći. Izbornik Stanković i stožer trebaju imati maksimalnu podršku, kao i naši reprezentativci, koji moraju prelomiti određene dječje bolesti i odazvati se pozivu pod državnu zastavu. Bez iznimke. Zdravi, sposobni, spremni. Kako  igrači, tako i izbornik u travnju mora biti u najboljoj formi. Te dvije utakmice igraju se 9.travnja i 12.travnja. Prva Hrvatska malonogometna liga miruje od 1.travnja i izbornik mora imati najbolje u tom periodu  na treninzima inače………

 Prigoda  generacije (mnogima možda i posljednja), ne bi se smjela propustiti!

Zlatni sponzori