Makarani uoči početka sezone: Želimo sezonu otvoriti osvajanjem superkupa

Pred malonogometašima Novog Vremena sutra je prvi susret nadolazeće sezone. U Slavonskom Brodu (20 sati HNTV) aktualni prvak Hrvatske igra superkup protiv Uspinjače.

– Otvaramo sezonu utakmicom za trofej. Odigrali smo pripremnu utakmicu s BIH prvakom Mostarom, izgubili 6:5, te s Universitasom koji smo svladali 5:1. Formu tempiramo za Ligu prvaka koja nam je glavni cilj u prvom dijelu sezone. Nakon dvije titule u nizu stanje u momčadi je opušteno. Sve promjene koje su se dogodile dobar su motiv svima. Imamo širu klupu nego prošle sezone, mislim da smo deset posto jači – rekao je sportski direktor Novog Vremena Borislav Vuković, a zatim se dotakao dolaska novog trenera.

– Na milimetar smo od rješavanja pitanja trenera, sve bi trebalo biti dogovoreno za tjedan dana. Mislim da će vam biti jasno u kojem smjeru će ovaj klub ići u sljedeće dvije godine.

Važan adut Makarana i ove sezone bit će vratar Filip Bašković.

– Momčad je u dobrom stanju iako nas je malo iznenadila smjena trenera. Uspinjača je sada nova ekipa, analizirali smo ih i nadamo se povratku kući s trofejom.

Novo lice u Makarskoj je slovenski reprezentativac Matej Fideršek.

– Dobro sam se uklopio, momčad me prihvatila, zahvalio bih se svima u klubu. Mislim da je hrvatska liga jača od slovenske gdje je samo jedan favorit, a to je Dobovec.

Brazilac Lucas i ove će sezone biti jaka poluga Novog Vremena.

– Mislim da smo dosta izgubili odlaskom Dudua, ali dolazak Pulinha i Fideršeka će nam pomoći. Uvjereni smo da se možemo kući vratiti s pokalom, to su uvijek posebne utakmice.

Umjesto Dudua Makarani su doveli novog Brazilca, Pulinha.

– Sretan sam ovdje, prve impresije su dobre. Ovdje je različit stil igre od onog u Brazilu, trebat će mi vremena za adaptaciju.

 

Preuzeto sa https://dalmatinskiportal.hr

Zlatni sponzori