NASTAVAK PRVENSTVA

Zimska pauza, duga gotovo kao ljetna, je iza nas. Dva mjeseca klupske stanke, poklonjena reprezentativnim akcijama, nažalost, još jednom su potvrdili da bez natjecateljskog ritma, bez obzira tko bio za kormilom reprezentacije, tko predstavljao “male vatrene” na parketu, slijedi rezultatska – blamaža. Natjecateljski prvenstveni ritam je jedno, a turnirski nešto sasvim drugo. Mi uporno pokušavamo sa raznih “Kutija” poći na EURO i igrati na vrhunskoj razini. Ali…………

Dočekali smo i ovo 10. kolo. Klubovi su dobili mirnih 40 dana za pripreme, za odraditi prijelazni rok i krenuti u nastavak prvenstva kakav do sada nismo imali. Sedam klubova ulazi u nastavak prvenstva sa strancima. Prvak Olmissum je doveo brazilca Dicksona, Futsal Pula je dovela argentinca Thomasa Baisela, u Šibeniku je prava brazilska favela. Crnica i Šibenik 1983, doveli su po dva igrača iz zemlje sambe, dok su gospari u svoje redove doveli/vratili BiH reprezentativca, Mirka Hrkača. Vrgorac je mirovao u prijelaznom roku, dok je Makarane napustio kapetan Venezuele, Carlos Jose Sanz. Ponudi kazahstanskog velikana Kairata, nije se moglo odoljeti.

Na kultnom Baldekinu u petak navečer otvaraju polusezonu Šibenik 1983 i Futsal Pula. Brazilci protiv argentinca, to mora biti spektakl!! Znamo kakav je to rivalitet, a sada imamo priliku svjedočiti tim duelima i na našim parketima. Bez obzira što gosti dolaze bez svog ponajboljeg igrača, Miloša Stojkovića, moraju preuzeti ulogu favorita u ovom meču. Da će im biti lako, neće, ali…. Luketin, Baisel, Grbić, Moravac i društvo, moraju pobijediti!? Favoriti su!? E sad, kako će se postaviti, kako će odgovoriti pritisku, vidjet ćemo. Puno je nepoznanica, ali…….prognoziram pobjedu gostiju, u jednoj “knap” utakmici!

Najlakša utakmica kola, trebala bi biti u Sesvetama. Alumnus dočekuje Olmissum. Domaćin izgleda kao da se oprostio od prve lige, ali…..to zna biti i dvosjekli mač. Gostima idealan trening prije derbija 8. kola sa makaranima, (srijeda 19,oo) na Ribnjaku. Neupitna dvica.

U Dubrovniku gostuju Crničani. Square je protutnjao Baldekinom početkom listopada, a sada će to biti puno drukčija utakmica. Bez Andrijaševića, ali sa brazilcima, Rafihnom i Domarom, te Antoniom Repićem, crničani sa puno optimizma dočekuju nastavak prvenstva. Tradicionalno dobro igraju na Gospinu Polju, pa nema razloga da tako ne bude i ovog puta. Domaćin pojačan sa Mirkom Hrkačem, očekuje nova tri boda. Remi je najbliži, ali…..ipak, doma je doma.

U Splitu, gostuje Dinamo! Split i Dalmacija gore u iščekivanju dolaska modrih, ali na Poljud. Ovo je ipak meč sa puno manje tenzija i puno manje iščekivanja, no međutim…… Futsal Dinamo je pustio Badrova u Sloveniju, a doveo dva momka kao pojačanje konkurencije. Jedan je Zonjić, nogometaš iz Opuzena i igrač futsala iz Alumnusa, dok je drugi Tolić, njihov bivši junior. Na klupi domaćina promjena. Marin Mandić odlazi u pečalbu, dok na užarenu, trenersku klupu sjeda Ivo Jukić. Dugogodišnja reprezentativna hobotnica. E da, velika stvar je i povratak Duje Bajrušovića. Polusezona pauze, nakon neugodne povrede oka, nadam se da nije ostavila traga na lideru momčadi. Puno stvari će ovisiti u svlačionici AFCU-a, o zdravstvenom stanju Duje Bajrušovića. Nadam se da još u “svići ima uja”. Remi je i na Gripama nekako najbliži ishod.

Vrgorački nebeskoplavi dolaze na gostovanje podno Biokova. Da nije COVID-a, dvorana bi bila dupkom puna, ovako… 200-tinjak sretnika će nazočiti svebiokovskom derbiju. Vrgorčani dolaze na njima najdraže gostovanje, gdje se nipošto ne osjećaju kao gosti, dapače….

Ukoliko ubilježe 3 boda, već se pišu kalkulacije za titulu prvaka. Sada ili nikada!? E sad, nešto će se pitati i domaćina. Nakon osvojenog Superkupa, i to baš u Vrgorcu protiv nebeskoplavih, domaćin derbija je osvojio i trofej u Kupu u prosincu u Puli, na zatvaranju prvog dijela sezone. Nije to utakmica težine finala 2019.g., nije ni lanjskog četvrtfinala doigravanja, ali je svebiokovski derbi koji će umnogome odrediti daljnji tijek polusezone za oba rivala. Novo Vrijeme se još uvijek traži, dosta je novih igrača, novi je i trener koji ima visoke kriterije igre. Nakon dugo vremena ova dva kluba bili su mirni u zimskom prijelaznom roku, dapače, makarani su se sporazumno razišli sa velikim pojačanjem iz Venezuela, a nitko nije stigao u grad pod Biokovom. U nebeskoplavi dom, nitko nije ni dolazio, niti odlazio ove zime, što samo po sebi govori da su momci u i oko kluba, zadovoljni postignutim u prvom dijelu sezone.

Zlatni sponzori