NOVO VRIJEME među 16 najboljih ekipa u Europi

Jučerašnji dan krupnim slovima upisan je u povijest hrvatskog futsala. Oba naša predstavnika koja su nastupila u Glavnoj rundi izborila su plasman u Elitnu rundu. Futsal Pula u sjajnoj atmosferi izborila je pobjedu protiv Ayata i tako rezervirala kartu među 16 najboljih europskih momčadi.

S obzirom da je jučerašnji dan bio posljednji dan Glavne runde, u nastavku Vam donosimo pregled posljednjeg kola po grupama. Pregled započinjemo s grupom 1 gdje je Palma Futsal podijelila bodove s Anderlechtom i tako osigurala prvu poziciju u grupi, dok je s druge strane bod ekipi Franca Jelovčića osigurao drugo mjesto.

U drugom susretu grupe Sporting Paris upisao je i treći poraz i tako zacementirao četvrtu poziciju, dok je pobjednik susreta Kairat Almaty ovom pobjedom zasjeo na treće mjesto i uhvatio let za sljedeću rundu. U grupi 2 koja nam je svima donijela ogromnu dozu veselja i ponosa Futsal Pula utrpala je pet komada Ayatu i zajedno s Novim Vremenom ispisala povijest hrvatskog futsala.

Kairat se porazom oprostio od daljnjeg natjecanja i zauzeo posljednju poziciju s jednim bodom. U drugom susretu koji je odlučivao o prvom mjestu Sporting je razbio Novo Vrijeme i zauzeo prvo mjesto, apsolutno zasluženo. Pregled nastavljamo s grupom 3 gdje je Barcelona suvereno osvojila grupu s učinkom 3 od 3, a u zadnjem kolu stradao je Luxol St. Andrews. Poraz Luxol St. Andrews pak nije spriječio plasmana u sljedeću fazu, bili su sigurni i prije posljednjeg kola i završili su kao drugi.

Dodatnu radost donio je Dobovec našeg Kujtima Morine i Vedrana Matoševića, koji je pobjedom protiv Hovocuba došao do treće pozicije koja vodi u daljnju fazu natjecanja. Hovocubo je završio zakucan za dno s 0 bodova na kontu.

U grupi 4, ujedno posljednjoj grupi puta “A”, Benfica je za potvrdu dominacije u grupi i učinak 3 od 3 u posljednjem kolu razbila United Galati, koji također prolazi kao trećeplasirani.

U drugom susretu koji je direktno odlučivao putnika za sljedeću rundu, Haladas i Uragan podijelili su bodove, što je na kraju pomoglo Uraganu da završi kao drugoplasirani odnosno Haladasu da zauzme dno tablice sa skromnim bodom iz tri susreta. Selimo se na put “B”, gdje počinjemo s grupom 5.

U istoj je Loznica nastavila pobjednički niz i protiv Orebra upisavši tako tri pobjede što ih jasno stavlja na čelo tablice. Poraženi u susretu Orebro s 3 boda zauzeo je treću poziciju. U drugom susretu Mostar SG je slavio protiv Araza i zauzeo drugo mjesto, dok je Araz ovaj poraz smjestio na posljednje mjesto grupe. Sljedeća je grupa 6 koja je odlučena dan ranije negoli ostale grupe. Poljski Piast Gliwice upisao je tri pobjede iz tri susreta i tako zagospodario ovom grupom.

Preostale tri ekipe na kontu su imali isti broj bodova (3), no gol-razlika odredila je da Stolitsa Minsk zauzme drugu poziciju, a Gentofte treću. Posljednje mjesto pripalo je domaćinu grupe Liqeni. Nastavljamo s grupom 7 gdje je talijanski Citta di Eboli u posljednjem kolu upisao i treću pobjedu svladavši Kauno Žalgiris u direktnoj borbi za tron grupe.

U drugom susretu iste grupe Petro-w je slavio protiv Dinamo Kampuksena i s pobjedom zauzeo treću poziciju, dok je Dinamu pripala posljednja pozicija. Pregled Glavne runde završavamo s grupom 8. U ovoj grupi Lučenec našeg Jakova Grcića nije uspio doći do pobjede protiv Differdangea što ih je koštalo prolaza u Elitnu rundu. No, ova pobjeda nije pomogla ni Differdangeu s obzirom da je Chrudim slavio protiv Shkupija i tako osigurao prvo mjesto. Shkupiju je ovaj poraz bio treći u nizu što generira posljednju poziciju u grupi.

 

Izvor: www.crofutsal.com

Zlatni sponzori