POGLED ISPOD BRKOVA – PAKLENI FUTSAL!!

Prvi mjesec  futsal ludila je iza nas. Osvojen je Superkup u Slavonskom Brodu, pao je Futsal Dinamo i Alumnus Sesvete u prvenstvenim dvobojima, a Ciprani, Makedonci i brazilski Armenci, morali su također potpisati kapitulaciju pred  “apfelovcima”

Šest utakmica, šest pobjeda, od kojih dvije zauzimaju posebno mjesto. Prva je ona trofejna!  Premijerni Superkup u Slavonskom Brodu, gdje su momci odigrali toliko superiornu utakmicu, protiv odlične Uspinjače. Posebna je stoga što je bila i prva u nazovimo to “post Strunjinom periodu”, gdje su momci reagirali fantastično, nakon poprilično turbulentnih i atipičnih priprema, uz dvije promjene trenera, što je moralo ostaviti traga na momcima?! Srećom, nije!  Trofej Superkupa je spremljen u klupsku trofejnu vitrinu i……..

Otvaranje sezone protiv Futsal Dinama, a novi trener, Tomislav Horvat, u Sloveniji popularni Hori, stigao je u Makarsku, 2 sata prije starta utakmice. Naravno, bio je na tribinama kao gledatelj. Vidio je kvalitetnu karakternu momčad, koja u svojoj dvorani igra poseban futsal. Pobjeda, pa  prvi treninzi,…….zadovoljstvo obostrano. Igrači i trener su kliknuli !!!

Krenula je Liga prvaka.  Sada smo imali status favorita, publika je više gledala europske destinacije gdje će se putovati na Elitnu rundu, negoli su vjerovali ljudima iz kluba,koji su govorili da je grupa teža negoli ona lanjska. Naročito je armenski Leo bio……..uhhh, šta armenski, BRAZILSKI LEO iz Erevana.

Vratar Luan Barboza, pa bekovi Felipe Santos i  Duio, lider Alemao, pivoti Daniel i Kelson, pa Lucasov bivši  suigrač Kris, uz omalenog Vitihna, zasigurno su bili dovedeni u Armeniju za puno više od glavne runde u Makarskoj.  Momčad prepuna kvalitete i iskustva, u najboljim igračkim godinama (najstariji igrač je u 33.godini) , pucala je i na Final Four.

Slobodno mogu reći da je Novo vrijeme odigralo  i najbolju utakmicu u ovoj dvorani, gdje je sve prštalo od duela, udaraca, obrana, kartona, na obje strane. Nitko nije uzmicao! Omjer 40 : 30 u udarcima prema golu je jedan od dokaza . Tempo igre impozantan, potrošnja energije još veća, a samim time i naša pobjeda još značajnija. Igor Veliki, vodio je momke do pobjede!  Sreća da je sutra bio Slobodan dan, pa su momci ipak malo došli sebi i usprkos povredama 3 kapetana (Vuković, Bašković, Kazazić) došli do pobjede protiv makedonskog prvaka. Fešta pobjednika na Marineti, značila je laku noć Glavnoj rundi, a dobro jutro Elitna rundo!

Danas, petak, svi iščekujemo ishod ždrijeba u Nyonu!  

Gdje god nas kuglice odvedu, biti će daleko (Minsk na 2.000 km udaljenosti je najbliži od gradova kandidata za domaćina ) ali  i nezaboravno. Kao i lanjski Lisabon uostalom.  

 

Zlatni sponzori