Pogled ispod brkova (01/2019)

POČINJE  VATROMET  FUTSALA !!!

Zimska pauza od futsala je završila. Turniri su bili mjesec dana u fokusu javnosti, pa mogu reći i većine igrača, ali………od danas kreće drugi dio sezone, nazovimo ga proljetni, kada se trofeji dijele…….

Pauza nam je donijela dosta novih lica u klubovima, iz inozemstva su se vratili Dario Marinović i Toni Jelavić. Također se na prvoligašku scenu vraćaju Filip Pezelj, Nikola Perković, Damjan Šulić,pa onda i trener Pjer Malvasija,  uz novog Brazilca podno Srđa, i sigurno još neke skrivene adute do kraja prijelaznog roka, biti će to spektakularno proljeće na našim parketima.

Nažalost, svi ti igrači će morati pričekati na svoje premijere u idućem kolu, jer prijelazni rok počinje upravo danas. Tko je kriv za to? Pa ja volim reći, isključivo mi iz futsala. Usvojili smo propozicije još ljetos, znali smo da je prijelazni rok takav kakav je, ali smo nažalost reagirali tek sredinom mjeseca prosinca, kada je već bilo poprilično kasno za nekakve ispravke. Izvršni odbor HNS-a više nije ni imao svojih sjednica i…….  Pametni uče na tuđim greškama, a…….. Mi ćemo na svojima, pa ćemo to zasigurno u slijedećoj sezoni ispraviti.

Duje Bajrušović, u anketi CROFUTSALA (struka, novinari i čitatelji biraju), izabran  za najboljeg igrača futsala u prošloj godini. Bravo Duje, zaslužio si !!! Čestitke majstore! Franko, Tiho, Dario, Duje, to su četiri mušketira, četiri velemajstora futsala, koji su obilježili ovaj sport, ovo vrijeme. Franko i Tiho svoje umijeće pokazuju u inozemstvu,  a Dario se evo vratio doma nakon 6 godina, dok Duje igra svoju 18-u futsal sezonu na hrvatskim parketima.

Duje, Duje, ……skandiralo se na splitskim Gripama, a pogotovo na tribinama Makarske dvorane.

“Druže, kako u vas u Makarskoj vole Igija i Duju, to je strašno. Oni imaju status božanstva. Znao sam da ih vole ali dok to nisam doživio ovako na terenu i na tribinama, pa i u gradu, na rivi, to je nevjerojatno!” – govorio  mi je bivši predjednik Nacionala, nakon završnice Kupa održane u Makarskoj 2015.godine.

“Imao sam čast i zadovoljstvo biti na zadnjoj utakmici finala doigravanja. Igrala su dva sjajna kluba, atmosfera je bila zadivljujuća, naša dalmatinska, ali nadasve sportska. Bitka na parketu, divovska, uz maksimalno poštivanje ferplaya, a veliki Duje Bajrušović je na parketu vodio svoju momčad do titule prvaka Hrvatske. Vratilo me u dane moga Baldekina, i titule prvaka moje Šibenke sa Draženom u glavnoj ulozi!” – riječi su disciplinskog suca 1.HMNL , g-dina Zlatka Nakića, na sjednici Komisije za mali nogomet.

Da, Sveti Duje, kako mu tepaju u Makarskoj, u svojoj petoj Makarskoj sezoni, večeras upravo izvodi svoje trupe na parket Draženovog  Baldekina.

Atletico Madrid Hrvatskog futsala ide na noge Crničanima, koji žele revanš za svoj jedini jesenski prvenstveni poraz.

Zlatni sponzori