Pogled ispod brkova (05-2/2019) SEDMICOM DO TITULE !

Broj sedam svojim tajnim silama održava u postojanju  sve stvari.  On omogućuje život i kretanje, on ima utjecaja čak i na nebeska tijela (Hipokrat)!

Sveti broj 7: znači život, oplodnju, sreću, obnovu i savršenstvo!

Sedam godina smo igrali 2.HMNL- jug, da bismo se u lipnju 2012.g. napokon plasirali u Prvu ligu, suvereno pokorivši konkurenciju na jugu, kao i doigravanje za prvaka drugih liga.

Sedam godina igramo u prvoligaškoj konkurenciji. Šest puta smo igrali doigravanje za prvaka, 6 puta smo izborili polufinale, a od toga smo 3 puta izborili finale. 2014. godine smo izgubili od Alumnusa u dramatičnoj seriji od 5 utakmica. Najteži mogući put smo imali. U 27 dana  5 puta smo  putovali u Zagreb, igrajući 2 polufinalne utakmice sa Nacionalom i 3 finalne sa Alumnusom.  Godine 2018. smo osvojili našu prvu titulu prvaka Hrvatske!  Za mnoge senzacionalno,  u finalu sa naoko nedodirljivim Split Tommyjem. Odigrali smo 10 od mogućih 11 utakmica u doigravanju.

Sedam utakmica smo odigrali u ovogodišnjem doigravanju!  Sedam utakmica i sedam pobjeda!  Naplatili smo ona dva prethodna finala kada smo igrali maksimalan broj utakmica. Sada smo postavili ljestvicu tako visoko da taj rekord može biti samo izjednačen, nikako nadmašen. Rekao bi naš Sergei:  “upisali smo se na kamenu povijesti”.

Sedam golova smo postigli u četvrtfinalu protiv šibenske Crnice! (7:2)

Sedam golova smo postigli u polufinalu protiv zagrebačkog Futsal Dinama!  (7:1)

Sedam golova smo postigli u finalu protiv Vrgorca u dvije makarske utakmice (2:0 i 5:1)

Sedam golova smo postigli u trećoj utakmici u Vrgorcu!

Stožerni igrač ove momčadi, ovog sastava je igrač sa brojem 7, kapetan slovenske reprezentance, naš slovenac Igor Osredkar.

Da, dragi moji bio je to nevjerojatan pohod na obranu titule prvaka. U ovom trenutno najgledanijem dvoranskom sportu u Hrvatskoj, u ovoj senzacionalno zanimljivoj nacionalnoj futsal ligi, osvojiti titulu na ovakav način, znači – sreću i savršenstvo!

Momčad koja se dugo gradila, ove godine je dominirala našom ligom. Na ponos je podatak da smo u ovoj sezoni doma odigrali 19 utakmica (11 regularne sezone, 4 doigravanja, 1 kup, 3 liga prvaka)  i ostvarili 19 pobjeda uz gol razliku 101:31. Još fascinantnije izgleda podatak da smo doma bez poraza od 16. prosinca 2017.g., a za to vrijeme smo odigrali okruglih 30 utakmica (provukao nam se samo remi sa Nacionalom 3:3).

Prošle godine smo titulu “osvojili” na parketu zagrebačke “dvojke” ispred 2.000 BBB, pobjedom u mitskoj majstorici polufinala, a onda u finalu, napravili smo break u drugoj utakmici u Splitu i bio je kraj. Makarska dvorana je ionako  neosvojiva tvrđava!

Ove godine smo ponovno išli preko Zagreba, ovaj puta 1.500 BBB, ali u maloj, legendarnoj Kutiji šibica! Nismo im baš ostavili puno nade za finale, zar ne?

Finale sa našim susjedima, Vrgorčanima, bilo je sve samo ne lagano, bez obzira na rezultat od 3:0.      Obranili smo Makarsku , tj. domaći teren, to nam je bilo najvažnije.  Osigurali smo eventualnu  majstoricu u Makarskoj!

To  nam je bio cilj br.1.  Odlazak u Vrgorac, u nebeskoplavi pakao, nije nikome ugodan, a pogotovo ne nama.  Preblizu živimo da bi bilo drugačije.  Izmiješano na razno razne načine.  Rivalstvo, antagonizam… nije to rivalstvo Boce i Rivera, ali je na najboljem putu da ode u tom smjeru.

Vrgorac živi za svoje nebeskoplave na jedan svoj specifičan način, ali…..ni naši navijači nisu ništa manje zaljubljeni u svoje idole!

Kad je utakmica krenula, oba rivala su je nekako imala u svojim rukama, pa im je ona migoljila, ali ipak na kraju, ovo je bila ta naša sedma sedmica. Mogla je biti samo naša i tako je i bilo!

Odgovorili smo spektakularnom utakmicom.  Utakmicom koja je rijetko viđena, a pogotovo  ne u finalu prvenstva države.  Koji preokreti,  koji šokovi,  koji golovi,  sve to stalo je u jednu utakmicu.  Pobijedit u finalu prvenstva svoje države, u onakvoj atmosferi  i podići pehar na terenu najvećeg rivala, znači samo jedno….?

Momci  Vi ste istinski šampioni !!!

Ljeto je pred Vama,  odmorite se,  zaslužili ste!

Zlatni sponzori