Pogled ispod brkova (10/2018)

Mnogi će reći “pila naopako”, pusti Boću  i.t.d  Da, samo vas  pitam tko se vozio u nedjelju Uspinjačom?  Rekoh, zaboravite lanjsku Uspinjaču i deset poraza u nizu…….

Otvorimo utakmicu sa vodstvom od 3:0, ljudi na tribinama Sutinskih Vrela su u dilemi, ostati gledati igru” mačke i miša” ili poći gledati u obližnjem kafiću na TV-u derbi INTER-MILAN.  Samo  Teo Strunje puše  na hladno i  na +3 ………ali ne ide.  Glave su bile negdje drugo. Korak je bio malo teži, malo sporiji, malo…….dovoljno da domaćin namiriše krv i onda do kraja imamo  spektakularan dvoboj, koji završi podjelom bodova.

Dolazi MNK SPLIT (ove sezone bez Tommyja). Još uvijek naš najtrofejniji klub, još uvijek klub sa najviše hrvatskih reprezentativaca, još uvijek……..

Prošlogodišnja  finalna serija za pamćenje, lansirala nas je u Elitnu rundu Euro klupskog futsala,a  one momke koji su slavili titulu prvaka Hrvatske u čarobnoj, lipanjskoj, nedjeljnoj noći, odvela u futsal besmrtnost, utisnula i klub i grad na kartu futsal vječnosti. To je bilo prije nešto više od 4 mjeseca, a danas…..?

Mi smo ostali gotovo isti po sastavu, ali smo od lovaca postali  lovina. Razlika je ogromna. Čini mi se da smo manje gladni negoli proljetos?! Imamo naravno svoje probleme, povrede,bolesti,  ligu  prvaka……….. A gosti?

Luketin, Suton, Sekulić, Ćorluka, Marić, Kosor, Jurlina ….momci koji su nosili dres naše najbolje seniorske vrste. Žarko Luketin, nakon godina provedenih u Vrgorcu i Nacionalu, skrasio se doma i uživa u tituli najboljeg vratara u Hrvatskoj. Apsolutno zasluženo i to dokazuje iz kola u kolo. Josip Suton, kapetan,  jedan naših najboljih igrača ( 5 veličanstvenih,   Žare, Tiho, Jopa, Dario i Franko , nominirani za najboljeg igrača futsala u Hrvatskoj).  Odlaskom Tihe Novaka, puno je toga na njegovim leđima, ali…kapetanski nosi taj teret. Posebno treba upozoriti na mladog Sekulića, najpotentnijeg mladog reprezentativca, koji izlazi na veliku scenu i grabi krupnim  koracima. Ćorluka Ante,  uvijek na parketu makarske dvorane pruža dojmljive predstave (kako u prvenstvu tako i na turniru). Mladci poput Kosora, Kirevskog, Jurline (fascinantna sličnost sa njegovim idolom Tihomirom Novakom), zasigurno imaju što pokazati. Želju za revanšom,  za tugu lipanjske noći, zasigurno će pokušati pretvoriti u ogromnu energiju, kojom se žele “osvetiti” za gubitak trofeja.

 

 Najveći dalmatinski derbi je pred nama. Publika će uživati, to je sigurno. Pobjednik će imati mir u narednim kolima, dok poraženom ostaju brige

Zlatni sponzori