Pogled ispod brkova (11-2/2018)

PELE  STIŽE U MAKARSKU !!

 

Da dragi moji Makarani i  svi ostali ljubitelji  futsala, u petak u 19,30 sati u gradskoj sportskoj dvorani imati ćete prigodu uživati u majstorijama  Pelea!

Nije Edson Arantes do Nascimento, ali je Pele Leonardo dos Santos.! 29-godišnji velemajstor brazilskog futsala, ovoljetno pojačanje Gospara, koji ih svojim igrama i golovima vuče prema vrhu hrvatskog futsala, prema vrhu 1.HMNL. U Square je stigao na preporuku Daria Marinovića, iz španjolske Cartagene. Ako je s uspjehom igrao španjolsku ligu………

Da, naši dragi gosti iz Dubrovnika ovo ljeto su napravili određene promjene, kako u rukovodstvu kluba tako i u igračkom kadru. Umjesto Željka Jelića, u predsjedničku fotelju zasjeo je drugi Željko, Raguž. Samim time što je Jelić ostao u klubu kao dopredsjednik, vidljivo je da je riječ o planiranom, kontinuiranom jačanju kluba u svim segmentima.  Rukovođenje kluba na visokom nivou, struka nepromijenjena, najmlađi, najperspektivniji trener 1.HMNL, Antun Bačić, uživa podršku svih, uz starog vuka Mata Cvjetkovića i Hansa Matića, čine možda i najjači stožer u 1.HMNL.

Kontinuitet!

 

Igrački kadar?

Na momčad koja nas je sredinom svibnja razbila u Gospinu polju sa visokih 6:1, Gospari su doveli tj., vratili “odbjeglog sina”, Mara Đuraša (godina u Splitu) i doveli Pelea. Stigao je bio i drugi brazilac, Moreno, ali je zbog nediscipline prekinuta suradnja nakon samo par dana, što govori o smjeru u kojem klub želi “voziti”. Vratarski tandem, Primić i Turuk (obojica su osjetila čast dresa mini vatrenih), u Makarskoj uvijek na visini zadatka, pa čak i više od toga. Kapetan Hrvoje Cvjetković, redovito strijelac u našim derbijima. Popularni Danac, Ante Daničić, srce Squarea koji živi za ove utakmice sa apfelovcima, motor momčadi, pa Stjepan Rezo, dečko koji je godinama bio neopravdano zapostavljan, napokon igra futsal karijere, a  o Maru Đurašu, zar je potrebno nešto reći nakon lanjskih izvedbi u dresu Tommyja, kada je postao i standardni reprezentativac, ne samo “dečko koji obećava”.  A što  možemo reći za  “domaćeg Makedonca”, ljevonogog  bombardera  Micevskog?  Vratio se u momčad nakon povrede, bolji nego ikad?!  Pele iznad svih i mladi novopečeni reprezentativac, Blago Gašpar, čine moćnu skvadru, kako sam im nekad davno tepao “letećih gospara”. Pazite, da ne zaboravimo i mladiće poput Kuraje, pa Konsua (zabio nam “samo”  3 komada u onoj popularnoj svibanjskoj šestici), pa Darer i Nebergoj.

Uh, kako će se to sutra prašiti na parketu makarske dvorane!!

 

Apfelovci nakon povratka iz srca Slavonije, sa desetom pobjedom u nizu protiv Smokijevih momaka, mirno su nastavili rad i pripreme kako za Gospare, tako i za put u Portugal i Ligu  prvaka. Idući tjedan ćemo stati nasuprot portugalskim velikanima . Benfica i Sporting će morati ipak pričekati. Da, u svakom slučaju nam je to hendikep (budimo iskreni, tko to ne bi volio biti u takvom hendikepu!?), teško se fokusirat čas na jedno čas na drugo natjecanje, ali ipak…….prvaci smo i za sada se dosta dobro nosimo sa svim tim opasnostima.

Gospari i mi !!

Desetljeće rivalstva!

20 utakmica je iza nas, 20 derbija…..živio novi derbi !

Zlatni sponzori