Pogled ispod brkova (11/2018)

LISTOPAD JE  APSOLVIRAN, ČEKA NAS  STUDENI!

Sedam utakmica u listopadu je apsolvirano sa gotovo 100%-tnim uspjehom. Šest pobjeda  i jedan neriješen rezultat. Fantastično! Studeni je pred nama! Teških, superteških 8 utakmica nas čeka! Startamo u srcu Slavonije!

Apsolvirali smo uspješno peto kolo, naši gosti iz Splita bili su više nego ravnopravni u prvom poluvremenu, ali presudila je ipak njihova mladost, pa onda možemo reći i neiskustvo. Promašaj Kosora i greška Luketina kod prvog gola usmjerili su utakmicu prema našem naizgled laganom trijumfu. Pobjede nad Futsal Dinamom i Splitom (4:1 i 6:1, i to bez nekih ključnih igrača), jesu ugodne uhu, ali oku ne smiju pobjeći. To su “dude varalice”, kada nakon takvih pobjeda pomislite, da to je to, bolji smo, tu konkurenciju pobjeđujemo onako, usputno.

E, to baš i nije tako!

 

Zašto ovo pišem?

Zato što je sport vječito dokazivanje, zato što prvak nema pravo na opuštanje, zato što ova sezona nosi izuzetno velike zamke u našem prvenstvu (ispadaju tri kluba, direktno), niti jedan vas protivnik neće dočekati opušteno, jer bod(ovi) život znače. Mi smo nakon Futsal Dinama već pokazali slabost u Zagrebu, na gostovanju kod Uspinjače, gdje smo prosuli vodstvo od 3:0, te za malo ostali bez ijednog boda. Putujemo u Osijek, a još uvijek imamo zdravstvenih problema, Bašković i Kazazić su od subote sa najboljom selekcijom gostovali u Izraelu i priključit će nam se u četvrtak u Osijeku. Obojicu muče lakše povrede. Hercega smo izgubili na duže vrijeme, Bajrušović je odigrao samo 1. kolo…..glave su već pomalo okrenute Lisabonu, tako da…….

S druge strane, MNK Osijek Kelme, živi tešku sezonu. Nakon 8 godina, sa pozicije predsjednika kluba povukao se g-din Ivica Vasilj, čovjek  koji je izgradio i zasluženo uživao velik autoritet u futsal krugovima (i ne samo njima), te žive sezonu bez klupske legende, srca svlačionice, kapetana, Gordana Duvančića, koji  se otisnuo s obala Drave i počeo voziti zagrebačku Uspinjaču prema vrhu.

To je par crtica o onima kojih nema, ali tu su mladi lavovi predvodjeni novim predsjednikom Tomislavom Cikovićem, koji je odnedavno i član Komisije za mali nogomet, te momci na parketu sa više nego zanimljivom postavom. Bolšec na golu (da, Mladina broji drugu gastarbajtersku sezonu),  pa Dakić, Kajfeš, Pandurević, Šalaj, Z. Horvat, Mijić i Nospak, koji čine osječki korpus igrača, koji je prošao hrvatsku futsal reprezentaciju, uz Bartolucija i Majića, dvojicu odličnih zagrebačkih haklera, zasigurno predstavljaju puno veću vrijednost negoli su to trenutna 3 boda na njihovom kontu. Kad znate da ih sa klupe vodi prekaljeni prvoligaški vuk, Marin Smoje, koji je već godinama prvi pomoćnik izbornika futsal vatrenih, zasigurno će mnogima zastati ruka prije negoli upišu kladioničarski fix. Domaći momci, zasigurno će se  bacati na glavu, kako bi se protiv prvaka, a pred TV kamerama, pokazali  u najboljem svjetlu. Ukoliko nismo spremni odgovoriti istom mjerom, maksimalnom angažiranošću, ozbiljnošću, onda ćemo biti u velikim problemima.

Uvijek je ugodno poći na dvodnevno putovanje u Osijek, najčešće nas lovi baš mjesec studeni za gostovanje u srce Slavonije, ali nikada nipošto nije bilo lagano pobijediti bijelo plave u legendarnom Zrinjevcu.

Momci, oprez!

Zlatni sponzori