Pogled ispod brkova (11/2016)

Kompletirali smo i 9. kolo! Nacional se u posljednjoj utakmici kola, u srijedu, poigrao s oslabljenim Vrgorcem. Laganih 7:1, povratak na vrh ljestvice i priprema za paklenu završnicu polusezone.

Kolo otvaraju malo neuobičajenim terminom, u četvrtak na Gripama, Split Tommy i Brod 035. Slavonci ponovno na Gripama. Kako su prošli Osječani prošlo kolo, tako će i Brođani ovo. Još jedna rutinska pobjeda Tommya i onda priprema za mega-obračun u posljednjem kolu u Zagrebu.

Petak nam donosi dva derbija. Super-derbi je u Zagrebu. Dinamo nakon “kiksa” u “Kutiji šibica” protiv Splita, vraća svoje domaćinstvo u popularnu “dvojku” Doma sportova. Protivnik je ovog puta Nacional. Novo Vrijeme 1:1, Square 7:6, Tommy 2:3 i sada Nacional. Derbi utakmice koje pokazuju određene slabosti Futsal Dinama. Remi s Makaranima, pobjeda protiv Gospara sa zvukom sirene i poraz od Tommya. Što očekivati od super-derbija? Najprije, još je svježa utakmica u prošlom prvenstvu, kada je došlo do prekida, zbog… Ne ponovilo se! Futsal Dinamo se pomalo kompletirao na parketu, odlijeđeni igrači su tu, Mićo radi punom parom kako bi individualnu kvalitetu koju posjeduje Kujtim Morina u suparničkoj svlačionici, pokušao neutralizirati presingom, zonom, prekidima i sl. “Novinari” su zasigurno kvalitetniji, u prednosti su, ali morati će odigrati na najvišoj razini kako bi upisali nova 3 boda. Prognoza? Ipak Nacional.

U Dubrovniku, dalmatinski derbi! U Grad dolaze Makarani! Kao i uvijek do sada, biti će žestoko, još od drugoligaških dana, pa sve do prošle sezone, utakmice su “na knap”, često u “iksu”. Prvoligaški rezultati U Makarskoj 1:2, 5:1, 3:3, a u Dubrovniku 3:3, 3:3, 6:3… Da bismo u “generalci” za ovo prvenstvo odigrali finale turnira u Pločama, bilo je 2:2. Nekako se remi nameće sam od sebe kao logičan slijed rezultata, a zasigurno ga priželjkuju mnogi klubovi koji pretendiraju na vrh tablice ili zonu play-offa. Domaćin je osokoljen, remi s Nacionalom i sigurna, visoka 4:1 pobjeda u Puli, a pobjeda protiv “Apfelovaca” bi im zasigurno lijepo “legla” na to sve. Bevanda i Micevski, novopečeni reprezentativac Cvjetković, te Đuraš, uz ostale momke jedva čekaju!… S druge strane, Makarani su u problemima. Kartone su “očistili”, dok s ozljedama baš i ne stoje najbolje. Bajrušović ne trenira već tjedan dana, Vuković je tek nešto počeo malo sa loptom, tako da… Mogla bi presuditi dužina klupe.

Solin , nakon neodlaska u Zagreb na meč protiv Alumnusa, ima sada gostovanje “istine”? Da li će u kombiju s Jadra biti dovoljno igrača članova MNK “Solin” koji će krenuti na put… Uvjeren sam u dovoljan broj, a ti momci priželjkuju i nekoga iz vodstva kluba. Naravno, Solin je u problemu. Jedan nedolazak je zabilježen, drugi bi značio “izbacivanje iz lige po pripadajućem članku Disciplinskog pravilnika”. U svakom slučaju, bodovi će ostati na Dravi.

Petak će zaključiti u Sutinskim vrelima Uspinjača i Alumnus. Još jedan zagrebački derbi, dosta manjeg naboja, ali… Ukoliko su momčadi kompletne, prednost dajem Uspinjači zbog ipak nešto veće individualne kvalitete, mada “studenti” usprkos nekoliko teških brodoloma na tablici izgledaju puno bolje od “žute podmornice”, pa i s te strane treba biti oprezan. Ipak, Petrović i Grbić moraju pokazati zašto su bili ili jesu još uvijek u krugu kandidata izbornika Mate Stankovića.

U subotu je posljednji susret kola, u Vrgorcu gostuje sportski prijatelj iz Potpićna. Favorit je domaćin i to veliki, bez imalo dileme. Od srijede do subote je dovoljno vremena da se momci odmore od puta i utakmice u Zagrebu. Uz to su “odradili” kartone Stanković i Subotić, tako da nebeskoplavi pucaju iz svih oružja.

Nakon toga slijedi reprezentativna pauza, izabranici Mate Stankovića putuju u Nizozemsku. UEFA termin od nedjelje do četvrtka je rezerviran za “male vatrene”, a posljednje kolo je na rasporedu tek u utorak i srijedu 12. i 13.prosinca, ali o tome više drugi put.

Zlatni sponzori