Pogled ispod brkova 12/2018

Mjesec dana pauze!?  Da, reći će mnogi, vidi Boće izgubili su, pa odmah ne piše, nema kolumne.  Da, imaju pravo tako misliti svi oni koji me ne poznaju. No međutim, istina je ipak negdje drugo.  Lisabon je bio i prošao (teško ONO može proći, tek tako !!), vratite se doma, vrtite film i  na kraju se pitate da li je ONO (ne)moguće u našim uvjetima.  Pa ste onda malo pod dojmom svega toga.  A vjerujte, ima i umora…

Lisabon je za mnoge događaje  u povijesti, bio početak nečega novoga!  Uvjeren sam da je “naš Lisabon” također označio kraj, odnosno početak novog vremena u Novom Vremenu.  Toliko toga novoga smo vidjeli i osjetili da bi šteta velika bila da sve ostane po starom.

U petak u Splitu, pod okriljem Akademije HNS-a starta prva generacija trenera futsala u izobrazbi za trenera sa futsal C licencom.  Struka, samo struka može udahnuti novi život našem futsalu, nove generacije, nove ideje. ….   Uvjeren sam da je i to jedna od onih kockica koje su do sada nedostajale u mozaiku futsala  kao vrhunskog sporta.  Radujem se tom početku nove generacije trenera.

Također je za idući tjedan najavljena i sjednica Komisije za mali nogomet. Zaista futsalski sastav te Komisije, za sada radi dobro, a nadam se da će zaključci sa slijedeće sjednice biti bar za ocjenu vrlo dobar.  U slijedećem “pogledu”  biti će  zasigurno zanimljivo pročitati osvrt na  ova dva događaja.

Prvenstvo smo dogurali blizu jesenske tj. zimske pauze.
Devet kola je odigrano, više nego zanimljivo prvenstvo do danas.  Malo je onih koji su uoči prvenstva bili dobri prognozeri, ali… u tome i je čar i ljepota ovog sporta. Toliko spektakularnih utakmica, pa preokreta, pa čini mi se i rast gledanosti u dosta dvorana, daje nam za pravo da  smo  ipak na pravom putu po pitanju organizacije samog prvoligaškog natjecanja.

Što nam donosi vikend?

U Makarsku dolazi MNK Universitas. Prvo što mi je palo na pamet kada sam pogledao taj par…..uff, dolazi Franko Bilić i odmah asocijacija na utakmicu otprije cca 5 godina, kada je Franko predvodio narančaste iz Solina. Tiho Bralo i Boro Matan su tada vodili momke sa Bilankuše, a Franko im je bio temelj momčadi.  Spektakularna utakmica u Makarskoj dvorani  i pobjeda Franka Bilića, 3:4 uz njegovih dvadesetak bravuroznih intervencija.  Solin je  tada bio jesenski prvak.  Franko je danas kamen temeljac jedne sasvim drugačije momčadi. Splitska mladost, predvođena “našim” Ivorom Šuljićem,  Jurom Trivkovićem i nadasve Frankom Bilićem, tvori u ovom trenutku najčvšću obranu 1.HMNL.  Točnije rečeno, primili su najmanje golova u cijeloj 1.HMNL.  Odigrali su zaista par odličnih utakmica i ne sumnjam da će u petak u 19 sati makarski parket biti poprište vatrene bitke.

Mi smo malo predahnuli, uhvatili zraka, ali……sezona sa  +6 utakmica lige prvaka uzima svoj danak.

Povrede, umor, zamor kako fizički tako i psihički , padate, momčad “duši” i jedva čeka kraj polusezone.

Zlatni sponzori