Pogled ispod brkova (1/2017)

Poštovani prijatelji futsala, uvjeren sam da ste se svi skupa zaželili ove naše dvoranske “kraljice igara”! Pauza od sredine prosinca samo je fiktivna pauza, jer u našim dvoranama futsal natjecanje zamijene razni turniri, božićni, novogodišnji i sl, tako da nam nikada nije dosadno.

Futsal je startao u siječnju gostovanjem naše ponajbolje selekcije u Češkoj, te kasnije sudarom najboljih selekcija Hrvatske i Italije u Zadru. Na klupskom planu, odigrane su utakmice osmine finala kupa. Dobili smo sudionike završnog turnira?! Dinamo je uputio žalbu na 2. stupanj, pa ćemo morati još sačekati neko vrijeme do konačnosti odluke. Prijelazni rok je bio više nego zanimljiv. Veliki broj promjena , dosta novih igrača u klubovima, tako da… svi jedva čekamo sutrašnji start!

Derbi 12.kola igra se pred kamerama HNTV-a, u Makarskoj, gdje Futsal Dinamo dolazi po bodove za polufinale play-offa, a domaćin na krilima pune dvorane pobjedom može još više “zamrsiti” prvu četvorku na ljestvici. Oba tabora najavljuju najjače sastave no naravno, gosti su ipak u maloj prednosti kako zbog standardnosti sastava, tako i zbog momčadi prepune reprezentativaca. Hrvatska četvorka, pa engleski reprezentativac, zatim Ziberi, član makedonske selekcije, uz “vječne” Đulvata, Capara, Penavu te vratara Škorića, zasigurno na futsal vagi imaju što za reći u odnosu na domaćina koji kuburi s ozljedama, bolestima i izostancima s treninga zadnjih desetak dana. Osredkar i Hozjan tek su danas došli na trening, Bajrušović i Kazazić su zbog ozljeda “preskočili” 10 treninga, tako da domaćinu nipošto neće biti lako. Ipak, u makarskoj dvorani, domaćin će na krilima publike zasigurno ostaviti i posljednji atom snage pa… Zasigurno futsal poslastica za gurmane!

Nacional , jesenski prvak, na otvaranju polusezone prima slavonce u goste. Čarlijevi anđeli u 12. i smokijevi momci u 13. kolu ipak bi trebali biti lagan zalogaj za ovaj sastav “galaktikosa”.

Tommy gostuje u Labinu. Nekad izuzetno neugodno, zahtijevno gostovanje, danas bi trebalo biti jedan ozbiljniji trening za momke iz Splita. Dosta promjena u momčadi Viktora Acoste, popratit ćemo ih svi s osobitim zanimanjem

U Osijeku, domaćin dočekuie renoviranu Uspinjaču. Nepoznanica je dosta. Domaćin bez svog kapetana, Duvančića, kojem želim što brži oporavak i povratak na teren, a ulogu favorita, hm, ipak dajemo domaćinu. Tri domaća boda, kao dobar zalet za ugodno proljeće na Dravi. Donedavni kapetan Uspinjače, Bartoluci, sada je u Osijekovom dresu.

Vrgorac u subotu gostuje kod Alumnusa. Poraz u prvom kolu u Tinovom gradu, bio je više nego simptomatičan za promjenjivu nebeskoplavu jesen, a pobjeda u metropoli, bila bi prava najava uspješnog proljeća Vrgorca kako u prvenstvu tako i u kupu.

Šestu utakmicu, onu u Solinu, između istoimenog domaćina i gostiju iz Dubrovnika, komentirat ću idući tjedan.

Zlatni sponzori