POGLED ISPOD BRKOVA – 2. kolo 2021.

Ukratko, ništa neočekivano, bez obzira na prvu povijesnu pobjedu AFCU-a nad Futsal Dinamom i pobjedu “gospara” u gradu podno Šubićevca, te drugu uzastopnu pobjedu Makarana u Vrgorcu. “Plavi dečki” se još traže pod novim trenerom, a AFCU predvođen tandemom Jukić-Bajrušović, predstavljat će ove sezone ipak jednu drugu dimenziju u odnosu na prijašnje sezone.

Square je na Baldekinu materijalizirao dužu klupu, iskoristivši uz svoju kvalitetu i sve nedaće koje su pogodile domaćine (prije svega povrede tandema Šamija-Vuković). U svebiokovskom derbiju Teo Strunje je četvrti put u nizu porazio svog prijatelja i bivšeg pomoćnika, Krešu Čubelića, stratega Vrgorčana. Nakon produžetaka u prošlogodišnjem doigravanju, pa finalu Superkupa, nekako se pobjeda u prvom kolu nametnula kao nešto “novo normalno”. U srazu novih prvoligaša, malo visok rezultat, ali on otkriva ambicije “žuto-zelenih” iz Pule. Visoko, više, najviše!! U TV derbiju, svi su mogli vidjeti još jednom kvalitetu dvostrukih prvaka sa Cetine.

Što nam donosi drugo kolo?

Prvak igra ponovno u svojoj dvorani. Ovaj put Crnica ide na noge prvaku, na put bez nade!? Dobar trening za zeleno-plave uoči skorašnjeg turnira Lige prvaka. Nakon par propalih pokušaja, TV je uspjela (treća sreća), dogovoriti prijenos sraza “navijačkih klubova” sa Baldekina. Neobičan televizijski termin (u petak igraju dvije hrvatske reprezentacije), subota na Baldekinu, ponudit će sigurno spektakularan okvir na tribinama, a na igračima je da na parketu pokušaju nadmašiti svoje fanove.

Kako Olmissum igra dva kola u nizu u svom Omišu, tako splitski studenti putuju i drugo kolo, u Zagreb. Nakon troboda protiv Dinama, splitski studenti nemaju pravo na krivi korak protiv svojih zagrebačkih kolega iz Alumnusa. Duje je navikao na bodove i golove u dvorani u Jelkovcu, pa ce tako vjerojatno biti i ovog puta.

Pravi dalmatinski derbi, igra se u Dubrovniku. Na krilima pobjede iz Šibenika, domaćin će tražiti nove bodove koji bi ih pozicionirali u samom vrhu od starta, dok Vrgorčani nakon poraza od Makarana, traže iskupljenje u Gospinu polju. Tim više što u 3. kolu u nebeskoplavi pakao, dolazi državni prvak, Olmissum. Ne jednom su znali odnijeti pun plijen iz Dubrovnika, a sada dolaze predvođeni Zoranom Primićem, reprezentatovnim vratarom koji je dijete Grada, dijete kluba podno Srđa, ali sada dolazi po prvi puta kao sportski rival, braneći mrežu nebeskoplavih. Pravi derbi, u igri su sva 3 znaka. Malu prednost dajem domaćinu.

Za kraj, ostavljam utakmicu u Makarskoj. “Krvnik” Novog Vremena u posljednje dvije sezone igrane bez publike, Žare Luketin, najbolji vratar 1. HMNL, dovodi svoje nove suigrače na njemu dobro poznati parket makarske dvorane. Valter Cetina (jedan od osnivača kluba) bio je gledatelj na onoj famoznoj utakmici 10. lipnja 2018.g., kada je Novo Vrijeme osvojilo titulu prvaka protiv Split Tommyja, a sada dovodi svoje momke kao pomoćnik Frane Despotovića, u tu istu dvoranu. Puležani brzo uče, brzo napreduju i evo ih u elitnom razredu. Luketin vs Bašković, Stojković vs Carlos Sanz, Mataja vs Kazazić, Strunje vs Despa, samo su neki od duela koji bude znatiželju futsal fanova i mame ih na tribine. Novo Vrijeme je favorit, neupitan, ali…

Zlatni sponzori