Pogled ispod brkova (3/2016)

Treća sreća!

Nažalost, ni treće kolo neće biti kompletno, ali ovaj put nije Solin u pitanju!? Da, Liga prvaka je ovaj tjedan u centru pozornosti, odnosno nastupi našega državnog prvaka, zagrebačkog Nacionala u Kragujevcu. Nažalost, niti tamo nije bila treća sreća. Naime, Nacional je u zadnjih 6-7 godina gotovo u pravilu putovao u Kragujevac i redovito gubio od Ekonomca, nedodirljivog prvaka naših susjeda. Porazi su identični. Dok je u ranijim sezonama sastav Ekonomca vrvio zvijezdama i bio favorit, tako nas ni porazi od 1:4 u dvije utakmice, nisu posebno iznenadili. Ipak, ovaj poraz u srijedu, poraz od 1:5, u omjeru snaga kada su “novinari” individualno najjači sastav na Balkanu, hmmm… nije se smjelo tolikom razlikom izgubiti, zar ne?!

Dok svi željno iščekujemo subotu i posljednje utakmice u ovoj fazi Lige prvaka u futsalu, diljem “Lijepe naše” odigrat će se 3. kolo, smješteno od petka do utorka, od Dubrovnika do Slavonskog Broda.

Vrgorčani otvaraju kolo svojim “popravnim” ispitom protiv Zagrepčana (opet). Alumnus je odnio sva tri boda iz Tinova grada, pa je drugo kolo sjajno došla odgoda sa Solinom, dok sada “žuta podmornica” predvođena Grbićem, teško da ima šta tražiti u Vrgorcu, u protivnom…

Square u gradu podno Srđa dočekuje Osječane. Goc Duvančić se vratio u Grad na Dravi i predvodi bijelo plave u Gradu, u kojem je proveo prošlu ugodnu sezonu. Tomo Bevanda ili Andrej Pandurević? Marinko Mavrović ili Marin Smoje? Primić ili Mladina? Možda u ovom posljednjem , vratarskom duelu leži odgovor?

Petak još nije gotov. Alumnus dolazi u hram futsala. Male Gripe svjedočit će duelu nokautiranog velikana Split Tommyja (ne toliko gubitkom bodova u Makarskoj koliko gubitkom kapetana J. Sutona na period… do kraja polusezone). Ipak, nije Split u tolikom problemu gubitkom kapetana, ima tu igrača – od Grce, Perišića, Pavića, Babića, Cruza, Čorluke itd… Neće biti nimalo lako, ali… jedinica neupitna.

Četvrta utakmica u petak je možemo reći derbi!?

U Slavonskom Brodu, domaćin se brzo konsolidirao nakon katastrofe protiv Nacionala. Trobod iz Pule je iznenađenje kola, dok je trobod u derbiju NV Apfel – ST Tommy dao krila i Makaranima. Teško je biti miran i koncentriran na gostovanje kod Broda 035 kada nakon Tommyja u 2. kolu, a poslije gostovanja u Slavonskom Brodu, u Makarsku u 4. kolu dolazi Nacional. Almedin Bundavica, uvijek atraktivni Milanović, kao i Mirković zasigurno će doprinijeti spektakularnoj predstavi u brodskoj dvorani.

Subota nema prvoligaškog futsala dok nedjelja donosi prve minute Solina u ovoj sezoni. Poželimo im sreću jer će im itekako trebati da bi završili sezonu. Dinamo je u nedjelju prezahtjevan protivnik. Jedinica!

U utorak u SC Lučko 3. kolo završavaju NACIONAL i POTPIĆAN. Ishod? Vidi najavu utakmice ispred.

Zlatni sponzori