Pogled ispod brkova (3/2017)

Nakon Futsal Dinama, Makarani su apsolvirali još jedan derbi “velike četvorke”. Nakon trijumfa nad modrima, došlo je do prvoga gostujućeg poraza “Apfelovaca” u ovoj natjecateljskoj sezoni. U dalmatinskom superderbiju, Acostina momčad predvođena nesavladivim Luketinom na golu uspjela je pobijediti Makarane te im uzvratiti za poraz u 2. kolu. Fantastično zahtijevna utakmica, obilježena s visokim taktičkim zahtijevima trenera Splićana, riješena je golom mladog reprezentativca Ante Ćorluke. Odlična utakmica, dijametralno suprotna od one derbi golijade u 12. kolu, gdje se igralo “tko da više”, ovdje je utakmica pripremana i igrana (vođena) tko manje pogriješi. Futsal sladokusci mogu samo uživati i trljati ruke! A što nas tek čeka u završnici kupa, te u play offu, kad je ovako…

No, futsal karavana ide dalje… 14. kolo je na programu već u utorak i srijedu. Apfelovci ponovno igraju derbi. U Makarsku stiže Brod 035. To je sraz 4. i 5.na tablici i to je u ovom trenutku 1/4 finale play offa. Favoriti su domaćini, to je sigurno, ali zar favorit protiv Brođana nije bio i Split Tommy pa znamo kako je završilo u 9. kolu na Gripama. Makarska publika imat će prigodu po prvi puta vidjeti uživo golmana igrača, Darka Milanovića, možda najspektakularnijeg vratara u ovom dijelu Europe, koji je nerijetko i strijelac odlučujućih pogodaka.

Tommy osokoljen velikim bodovima u dalmatinskom derbiju putuje u Zagreb gdje bi trebao imati ipak lagan zadatak protiv Alumnusa. U Splitu su studenti primili 10 komada, u Martinovci, će biti sigurno nešto “čvršće”, ali… Tommy će sigurno (ne i lagano) do bodova.

Square je neočekivano pokleknuo u Gospinu polju protiv Uspinjače. Vrijeme nakon Tomislava Bevande nije baš dobro počelo za Square. Velika 3 boda su otpuhana sa Srđa, a u utorak već čeka vrući Zrinjevac. Osijek i Square u gradu na Dravi igraju više nego zanimljive utakmice, u kojima se mreža gostiju ne trese: 0:0, 0:1, 1:1 su rezultati u srcu Slavonije. Utorak je, radni je dan, tko će sve na put, tko će sve igrati, veliko je pitanje… U očekivanim sastavima, lagani favorit je domaći sastav. Ipak, tradicija kaže – oprez. Prognoza? Momci sa Drave će slaviti!

Vodeći Nacional, polako ali sigurno, rezultatski nedodirljivo, primiče se svom cilju – startnoj jedinici. Nezamjenjivi Kristjan Čujec nakon pauze zbog 3 žuta kartona vraća se u sastav. Novinari gostuju u Labinu. Domaćin, Potpićan, stalno dobar, stalno tu negdje ali… Na kontu je samo jedna pobjeda. Tri boda su premalo da bi se računalo na pomak (11 bodova bježi im najbliži) na ljestvici. Nacional dolazi po 3 boda i to će tako i biti. Razlika je velika, prevelika u kvaliteti.

U srijedu, Vrgorčani nakon pauze (Solin) u prošlom kolu, ponovno putuju u metropolu. Nakon poraza u Martinovci sada ih čeka sraz s Uspinjačom u SC Lučko. Utakmica se igra u srijedu navečer, a zasigurno najveći problem je s ljudima koji rade. Pitanje je hoće li uopće moći putovati. Vjerojatno će u oba sastava nedostajati po neki standardni prvotimac, što je idealna prigoda za mlađe momke. U igri su 3 velika boda jer znače i priključak u borbi za poziciju u play offu. Da li je vrijeme za prvu pobjedu Vrgorčana protiv Zagrepčana ove sezone?

Zlatni sponzori