Pogled ispod brkova (4/2016)

Treće kolo odigrano od petka do utorka ipak je ostalo u sjeni prolaska našeg državnog prvaka u Elitnu rundu Lige prvaka. Najbolja momčad na ovim prostorima prošla je dalje ipak teže od očekivanog. Tek u posljednjem meču u skupini “Novinari” su uspjeli izboriti plasman dalje… Još jednom čestitke za prolaz, čestitke vodstvu kluba i Borisu Durlenu na dobivenom domaćinstvu skupine Elitne runde krajem studenog u zagrebačkom Domu sportova.

U prvenstvu treba izdvojiti minimalnu, teško izborenu pobjedu Makarana u uvijek “vrućem” Slavonskom Brodu. Neočekivan uspjeh “Žute podmornice” u Vrgorcu, gdje su gosti tri puta vodili a Saša Subotić sva tri puta izjednačavao rezultat. Square je (pre)lagano s tri brza gola “riješio” Osječane, dok je Split Tommy desetkom ispratio Alumnus sa splitskih Gripa. “Duzina” raspoloženih šampiona protiv Potpićanaca iz Pule, ipak je neuobičajen rezultat na prvoligaškim parketima.

Što nas očekuje u 4. kolu?

“Vječiti derbi” pod Srđem! “Leteći gospari” protiv “Nebeskoplavih”. Vrgorčani se polako dižu. Nakon poraza od Alumnusa, sada je osvojen prvi bod, dok još čekaju na odgođen susret 2. kola u Solinu. U Dubrovniku je Square uvijek favorit, ali… Svi sportaši znaju koliko je često, poprilično teško ostvariti dvije lagane pobjede u dvije uzastopne domaće utakmice. Square je laganim “pokerom golova” svladao Osijek, dok će im to s Vrgorčanima biti teže. Prognoza? Remi!

Premijeru u svojoj Bilankuši imat će Solin. Protivnik nimalo lagan, Split Tommy. Bit ce zanimljivo vidjeti s kojim kadrom raspolažu Solinjani. Ipak, pobjeda “gostiju” ne dolazi u pitanje. Tri boda putuju na Gripe.

Osijek ne zna za bodove na domaćem parketu od ožujka mjeseca i pobjede protiv Potpićanaca. Idealna prigoda za Smojine trupe da upišu prvi trobod. Ali neka ne misle da će to biti tako lagano.

Alumnus dočekuje Brod 035. Gosti dolaze u metropolu po (bod)ove. Nipošto onih 0:9 s otvaranja sezone u Brodu ne smije nikoga zavarati. Brod to izgubiti neće.

Odličan futsal ćemo gledati u susretu Uspinjača – Futsal Dinamo. Gradski derbi u kojem će presuditi kvaliteta pojedinca kao i dužina klupe. Očekuje se povratak Mateja Horvata u “plavi” tabor. Prognoza? Mići dajem prednost.

U Makarskoj, derbi kola. Nacional dolazi s plasmanom u Ligu prvaka, s titulom prvaka, s domaćinstvom Elitne runde itd… U Makarsku se “vratio” futsal. S Igijem i Dujom, “drukčije se diše”. Mogu li “Trgovci” zaustaviti “Novinare”? Teško, ali nije nemoguće. “Dream Team” ima i svojih loših točaka… Bilić, Novak, Jelovčić, Mordej, Čujec, Postružin, Koturovič, Perić… Impresivno, nema što!

Mogu li Makarani izdržati “nulu” do 30. minute, a onda pokušati osvojiti tri senzacionalna boda?

Dođite, vidjet ćemo zajedno!

Zlatni sponzori