Pogled ispod brkova (4/2017)

Utorak, srijeda, kolo za Valentinovo je odrađeno, favoriti pobijedili, neki se i namučili. Dva spektakularna preokreta, s 0:2 na 3:2, u Osijeku i u Zagrebu, u režiji starih majstora, Gorana Dakića i Saše Subotića. U Zagrebu, zamalo senzacija! Tommy je imao visokih 4:0 na Martinovki, ali je domaćin s letećim vratarom stigao na gol zaostatka i… ništa. Završilo je 3:4. U Makarskoj je bila drama nešto drukčijeg tijeka. Dugo vodstvo domaćina od 1:0 i nadmudrivanje dvojice vratara. Darko Milanović u napadačkoj ulozi i Filip Bašković u prirodnoj, vratarskoj ulozi. Pobjednik je ovaj put bio mlađi – Fićo.

Vikend nam donosi utakmice 15. kola

U petak se igraju utakmice čiji ishod može odlučivati o plasmanu u play off.

U Slavonskom Brodu, domaćin dočekuje Alumnusovce. Domaćin sigurno bez kartoniranih kapetana Petrovića i vrijednog Ruheka, ali… Tu su Milanović, Mirković, Bundavica, Čavar, Kajfeš, Marić, Gudelj i dr. koji su na domaćem parketu zasigurno favoriti protiv Alumnusa. No međutim, i studenti imaju svoje adute. Jakov Ungarov vodi vrijednu, radnu momčad, koja svaki trening polako napreduje. Nisu opterećeni rezultatom, pa u gostima mogu pružiti odličnu partiju, ali… Mogu se u nekom trenutku i raspasti, kao npr. u Makarskoj ili u Splitu u prvom dijelu prvenstva. Prognoza? Pobjednik ovog meča biti će na kraju sudionikom play offa. Znam, rano je za takve prognoze, ali… U Brodu, teška, ali ipak jedinica!

U Zagrebu, Dinamo igra protiv Uspinjače. Modri su se malo osvježili pauzom sa Solinom i spremni večeras dočekuju Uspinjaču u malom gradskom derbiju. Uspinjača je prava plutajuća mina, ali večeras žuta podmornica nema što tražiti. Dinamo uzima 3 boda.

U Labinu, domaćin dočekuje Osiječane. Nakon teške rezultatske havarije u srijedu protiv Nacionala (0:14), večeras ce domaćin imati posljednju prigodu za koliko-toliko produžiti nadu u izbjegavanje doigravanja za ostanak u 1. HMNL. S druge strane, Osijek bi bodovi u gostima doveli u situaciju da može računati na play-off , u suprotnom… Prognoza? Kako je Dakić pokazao vrijednost u utorak u Osijeku, tako očekujem Patrika Drndića i Alena Lalića večeras u pravom izdanju. Mladost je adut Osijeka, ali večeras cu upisati jedinicu u Labinu!

Subota donosi dva derbija. U Vrgorcu gostuju “Gospari”. Uvijek “vruća” utakmica. Square nakon Tome Bevande i bez Hrvoja Cvjetkovića, igra ipak malo teže negoli ranije. Nešto siromašniji derbi kvalitetom, ali uvijek zanimljiv. Pobjednik ovog susreta stječe odličnu poziciju za plasman u play off. Vrgorac je ipak bliži pobjedi. Na krilima spektakularne pobjede u Zagrebu moraju do nova 3 boda!?

U Zagrebu je na rasporedu pravi derbi. Nacional dočekuje Apfelovce. Naizgled sigurna pozicija domaćina na broju 1, prema gostujućem objektivno broju 4. Dream team novinara, selekcija Balkana, protiv mlade momčadi iz Makarske. Čudesna individualna klasa prvaka, protiv Strunjinih trupa. Realno, Nacional je najkvalitetnija momčad lige, ali… 2:2 u Dubrovniku, kao i 2:2 sa Splitom, daju nadu i ostalima… Kladionice kažu 1,15 na Nacional, znači…

Zlatni sponzori