POGLED ISPOD BRKOVA 5/21

Proteklo kolo donijelo je ljepoticu ovog dijela prvenstva. Zasigurno, najkvalitetnija utakmica, dva raspoložena rivala, rezultatski preokret, dominacija jednog igrača…sve to se moglo vidjeti u Omišu, u derbiju Luketinovog bivšeg i sadašnjeg kluba. Posebna utakmica i zbog uloge našeg najboljeg vratara, ali i fantastična izvedba u režiji mladića iz Pule, ali ipak samo u prvih 30 minuta. U zadnjoj četvrtini, prvaci sa Cetine, predvođeni Antoniom Sekulićem (u ovom periodu, usudim se reći prvo ime 1.HMNL), ipak preokreću rezultat i zasluženo slave pobjedu.
Tradicije se ruše, pa tako Futsal Dinamo nakon pobjede nad Novim Vremenom (niz od 11 utakmica bez okusa pobjede), dolazi u Dubrovnik i nakon 5 godina nepobjedivosti u Gospinu Polju, doživljava poraz od Squarea.
Kad smo kod tradicije i prekida, splitski studenti su u TV dvoboju u Makarskoj došli do prvog boda u sudarima sa Novim Vremenom. Nakon 6 poraza, vodstvo od 3:0 u Makarskoj, bilo im je ipak dovoljno samo za bod.
Pobjeda Crničana protiv Vrgorca, također je malo protiv tradicije, jer nebeskoplavi obično u Šibeniku prolaze rezultatski jako dobro. Izostanak kapetana Martinca ipak je bio prevelik hendikep.
Drugi šibenski ligaš nakon dvije nule u prva 2 kola, krenuo je na dva uzastopna gostovanja i sa profesorskim gardom ispitao i preskočio, najprije splitske, a onda i zagrebačke studente. Oba su pala, i AFCU i Alumnus!! Velikih 6 bodova je na Baldekinu spremljeno! Lakše se diše!
Na Baldekin u 5.kolu dolazi ipak najveće razočaranje ovog dijela sezone. Novo “Novo Vrijeme”, uprkos zvučnim pojačanjima i najavama borbe za sam vrh, prosulo je puno i previše bodova. “Četiri u četiri” je jako malo s obzirom na sastav i ambiciju. Utakmica u Šibeniku, za domaćina u pripremi najlakša, a gostujućem sastavu vrlo zahtjevna.Teret ogroman. Nažalost nekako nemamo sreće sa odabirom TV utakmica, pa tako i ovaj petak, predviđen prijenos iz Pule, neće biti moguć. COVID-19 je “ušetao” u svlačionicu domaćina, i utakmica je odgođena. Ponovno je “dežurna” dvorana na Baldekinu, pa ćemo ponovno imati prijenos, petkom u matineji.
Na splitskim Gripama, splitski studenti igraju vrlo zanimljivu utakmicu, protiv Gospara, u kojoj su moguća sva tri znaka. Domaćinu se vraća Gotovac u sastav, dok će Duje Bajrušović još neko vrijeme biti van stroja. Pravi dalmatinski derbi na Gripama, u prognozi X.
U Vrgorcu, domaćin u kompletnom sastavu protiv zagrebačkih studenata, po svemu sudeći ne bi smjelo biti problema za Čubelićeve trupe. Tri boda ostaju u Tinovom gradu.
Olmissum ovo kolo gostuje u Zagrebu, kod Futsal Dinama, ali tek u 10. studenog, jer se na Ribnjaku igra turnir glavne runde lige prvaka. Naš prvak je odmah u prvom kolu, pobjedom protiv beogradskog FON-a riješio sve dileme oko prolaza u Elitnu rundu. Još jedna impresivna partija Sekulića, kao i Bilandžića na vratima, uz napokon pune tribine i zaista lijepa futsal noć u Omišu.
Nažalost, krenule su odgode zbog COVID-a, točno kao i prošle godine, nakon 4. kola, kada je pola lige bilo u izolaciji. Nismo baš izvukli neke velike pouke iz prošle godine, vrlo mali broj cijepljenih u našoj futsal zajednici, a covid-19 prijeti…

Zlatni sponzori