Pogled ispod brkova (5/2016)

Odigrano je 4. kolo 1. HMNL, kao i odgođena utakmica 1. kola Square – Solin. Vodeći Nacional je pobjedom u Makarskoj potvrdio svoju superiornost, Tommy i Dinamo su odmah do, a Gospari su maksimalno iskoristili naklonost ždrijeba. Održan je i plenum klubova 1. HMNL, a izbornik Stanković u subotu okuplja “male vatrene” nakon 8 mjeseci pauze.

Derbi kola u Makarskoj pokazao je ekstra kvalitetu šampionskog dream teama, ali i segmente igre u kojima su dosta ranjivi. Domaćin bez Bajrušovića bio je blizu, vrlo blizu “otkidanja” bodova nedodirljivima. Makarska atmosfera, skoro puna dvorana, super utakmica, prava slika za promociju futsala za kamere HNTV-a, ali…

U 5. kolu koje se po naputku Komisije za mali nogomet (koja i vodi natjecanje 1. HMNL), mora igrati u petak zbog potreba reprezentacije (okupljanje reprezentativaca je u subotu u 15 sati u Zagrebu), čeka nas nekoliko zanimljivih utakmica.

Tommy na Gripama dočekuje Uspinjaču. Stari dobri derbi, nekada najvećih suparnika, predvođenih Zokovićem i Durlenom, već dugo nije na toj kvalitativnoj razini. Split Tommy veliki favorit, sve osim sigurne jedinice, bilo bi veliko iznenađenje.

Brod 035 nakon dva tijesna poraza , kako doma od Makarana tako i na Martinovci od Alumnusa, sada u utakmicu protiv Solina ulazi kao veliki favorit. Prije 2 godine pobjeda gostiju predvođenih trenerom Šparom i strijelcem Buzovom značila je opstanak Solina, a ispadanje Brođamna iz lige. Danas je situacija potpuno drukčija, tako da “Čarlijevi anđeli” ulaze u meč kao veliki favoriti.

Nacional u gradskom derbiju dočekuje “studente” s Martinovke. Bit će to vjerojatno još jedna, visokim rezultatom završena utakmica u korist “novinara”.

Gospari idu na popravni u metropolu. Prvo gostovanje značilo je siguran poraz od Uspinjače, a onda 3 pobjede u razmaku od 10 dana. Osijek 4:0, Vrgorac 7:2, Solin 12:1. Idealno za dizanje samopouzdanja, moral igrača, prije izlaska pred pune tribine popularne “dvojke”. Prognoza? Ipak jedinica.

U Puli gostuju “Apfelovci”! Što očekivati? Pa, povratak Bajrušovića i Horvatha, a izostanak mladog Andrijaševića, ipak više donose negoli odnose na vagi kvalitete momčadi. Domaćin bi napokon trebao biti kompletan. Funčić na golu znači veliku sigurnost. Gosti jesu favoriti, ali visoki poraz Potpićanaca od Nacionala nipošto nije mjerilo njihove kvalitete.

U subotu kolo susretom u Vrgorcu zatvaraju domaći nebeskoplavi i osječki bijeloplavi. Vrgorčani ne smiju ni pomisliti na bilo što drugo osim pobjede.

Što se reprezentacije tiče, izbornik je pozvao 15 igrača za dva susreta (utorak i srijeda) s najboljom selekcijom Mađarske (u Mađarskoj).

Mjesec dana smo bez Sutona, tu su Tiho, Franko, pa naš “španjolac” Dario Marinović, zatim starosjedioci Grcić, Babić i Grbeša, pa ponovni poziv Kazaziću (uz nadu da je konačno riješena trakavica oko potrebne FIFA-ine suglasnosti za njega), Luketin je zaslužio novu šansu, kao i Toni jelavić, jedini naš igrač u talijanskoj SERIE A. Čestitke i podrška vrijednom Dadi Kanjuhu na pozivu… Sretno, “mali vatreni”! Pratit ćemo vas!

Zlatni sponzori