Pogled ispod brkova (5/2017)

Futsal karavana “dimi” dalje. U prošlom kolu, u derbiju kola, igrala je samo jedna momčad. Nacional je jednostavno bio prejak za uplašene, ukočene Makarane. U drugom derbiju ipak malo rezultatsko iznenađenje. Gospari su ponijeli sva tri boda u Grad. Velike bodove osvojili su Slavonci: Osijek u Labinu, a Čarlijevi anđeli visokim rezultatom u Brodu protiv Alumnusa. Dinamo se preokretom protiv Uspinjače vratio u ritam pobjednika.

Peto kolo donosi nam, hm, možda i rasplet oko borbe za play off pozicije. Osijek dočekuje Vrgorčane. Tradicionalno ta utakmica ide na stranu nebeskoplavih, ali… Povrede i kartoni prorijedili su sastav Vrgorčana. Dragan, Dule, Suba, Laf i Mario idu u slavonsku ravnicu po nadu u play off. Ukoliko domaćin pobijedi, s 90-postotnom sigurnošću možemo reći da su osječki bijelo-plavi izborili play off, a u protivnom – nebeskoplavima ostaje tračak nade. Prognoza? U sudaru dvije desetkovane momčadi, mala prednost tradiciji i nebeskoplavima.

Slična se utakmica igra i u Dubrovniku. Dinamo dolazi u grad pod Srđem. Tražit će se karta više. Domaćin nakon pobjede u Vrgorcu pod svaku cijenu treba tri boda kako bi zadržali play off priključak. U protivnom, ako bodovi otputuju u Zagreb, samo mala nada ostaje gosparima u play off. Prednost? Agresivnom domaćinu, dajem prednost u večerašnjoj utakmici.

U Lučkom je mali gradski derbi. Alumnus – Nacional u novom sportskom centru u predgrađu. Nacional lagano u pobjedu novu.

Uspinjača – Split Tommy. U subotnjem programu gosti dolaze u svečarskom raspoloženju (rodio se Tomislav II. Mamić) po nova tri gostujuća boda. Tko će ih zaustaviti? Uspinjača vrlo teško.

Novo Vrijeme Apfel u Makarskoj u desetkovanom sastavu dočekuje već otpisani Potpićan-Albonu. Domaćin bez Duje Bajrušovića, Vedrana Kazazića i Svena Horvatha, u velikim kadrovskim problemima dočekuje Istrijane. I najmanje podcjenjivanje u ovoj situaciji može biti kobno za domaćine.

Inače, ovo je pomalo težak period za futsal jer je jedno prekoredno kolo napravilo “nered” u svlačionicama naših prvoligaša. Povrede Bajrušovića, Grbića, Horvatha, Pandurevića, Cvjetkovića i Zloića govore o zahtjevnosti ovog sporta i o težini same lige. A tek nam predstoje velika uzbuđenja. Bliži se turnir završnice kupa, reprezentativne kvaliikacije, te onda i play off…

Zlatni sponzori