POGLED ISPOD BRKOVA 6/21

E da, proteklo kolo donijelo je i prvu smjenu trenera. Teo Strunje nije više trener Novog Vremena. Nakon 150 utakmica provedenih na klupi Novog Vremena, došlo je do prekida suradnje. Pobjeda u Vrgorcu, pa porazi od Pule u Makarskoj i Futsal Dinama u Zagrebu, poljuljali su onaj pobjednički gard makarskog sastava, da bi onda slijedila 2 remija sa AFCU-om i Šibenikom. Koliko je u tim rezultatskim neuspjesima udio trenera, a koliko samih igrača ili još nekih drugih faktora, bespredmetno je sada raspravljati. Nakon 5. kola možete samo mijenjati trenera, a nipošto igrače, stara je istina. Proveo sam sa Teom na klupi svih njegovih 150 utakmica na klupi Novog Vremena, uz to i još puno više treninga i putovanja, emotivno sigurno pogađa čovjeka, ali… Moramo dalje i mi kao klub bez Tea, kao i Teo Strunje dalje bez Novog Vremena.

Peto kolo donijelo je i dvije odgode. Zbog COVID-a je odgođena utakmica u Puli, gdje je trebala gostovati Crnica, te utakmica državnog prvaka Olmissuma, koji je gostovanje u Zagrebu kod Futsal Dinama odgodio zbog turnira Glavne runde lige prvaka. Omišani su prošli u Elitnu rundu na zaista impresivan način, sa sve 3 pobjede uz ponovno ispunjene tribine. Elitna runda donosi im najspektakularniju dvoranu u Europi. Gostovanje u domu europskog prvaka, kod Sportinga u Lisabonu, nagrada je svima za sve do sada uloženo u futsal. Ujedno, Sporting polako ulazi i u smjenu generacija, pa se usudim reci da Omišani u Lisabon ne idu baš bez imalo šansi. Istina, uz Sporting čeka ih i ruski velikan, Viz Sinara iz Ekaterinburga, ali…

Šesto kolo otvaraju TV derbijem u Vrgorcu, istoimeni domaćin i Futsal Pula. Treba vidjeti kakvu je štetu ostavila corona kroz obje svlačionice, pa je teško upuštati se u prognoze. Bitni igrači obje momčadi su najviše bili na udaru, paaa… ipak, prednost domaćinu ako ništa zbog “kamenjara” na tribinama i njihove podrške.
Futsal Dinamo je sa odličnim apsolvirao prvo gostovanje na Baldekinu, protiv novajlije u ligi, a sada dolazi na megdan Crnici. Po tradiciji zagrepčani jako dobro igraju na Baldekinu i rezultatski dobro prolaze, pa su lagani favoriti i u ovoj utakmici, a strateg domaćih, popularni Štrla, voli upravo ovakve utakmice. Dobar je, a nije favorit!!!??
Derbi kola je sigurno susret u Omišu. Uvijek zanimljiv sudar dva kluba, koji imaju različito “odrastanje”, protkano mnogim dvobojima još od drugoligaških dana, pa transferima mnogih igrača u oba smjera. Utakmica koja se igra bez Duje Bajrušovića na strani gostiju, kao i mlađeg Duje, trenera Omišana, Maretića Duje, koji potpisuje sve uspjehe zelenoplavih sa Ribnjaka, koji se nalazi sa U-19 selekcijom na turniru u Srbiji. Koji Duje će više nedostajati? Favorit se u Omišu zna, zar ne!?

Makarani putuju u Sesvete, na megdan Alumnusu, u derbiju začelja. Da, to je činjenično stanje. Tablica 1. HMNL tako kaže, koliko god se netko ljutio na ovu moju konstataciju. U ovom trenutku nitko nezna u kakvom sastavu će Novo vrijeme istrčati, ali tko god bio na parketu dvorane u Jelkovcu, mora znati da nosi teret favorita utakmice, a to treba i opravdati. Jakov Ungarov je složio kao i uvijek jednu dobru, mladu momčad koja ima i glavu i rep.
Kolo se završava nedjeljnom utakmicom u Dubrovniku. Square dočekuje Šibenik 1983. Tjedan treninga bez svog kormilara Antuna Bačića, mora ostavit traga na domaćima, ali….. Đuraš, Cvjetković, Kuraja i comp, na Gospinom Polju ne gube olako bodove, pa očekujem da će tako biti i ovog puta, bez obzira na dobru kemiju momčadi sa Baldekina. Iskustvo i mladost, na krilima posljednjih rezultatskih uspjeha, daje im dodatno samopouzdanje. Ipak- jedinica!

Spomenuh U-19 selekciju, koja nije baš rezultatski dobro prošla u Vrnjačkoj Banji na turniru. Poraz od BiH i remi sa Francuzima, možda je razočaravajući za nekoga, ali mladi perspektivni stručni stožer (Maretić, Bačić, Modrušan i Šoštar) mora nastaviti na tragu Poreča i Vrnjačke Banje i uz minimalno još jedno okupljanje dočekati spremni kvalifikacijski turnir za Europsko prvenstvo. Igra, sustav igre dobar, izvedba malo lošija, ali….perspektiva sigurno velika.

Zlatni sponzori