Pogled ispod brkova (7/2016)

Proteklo 7. kolo možemo slobodno nazvati KOLOM GOSTIJU. Pobjedu su odnijeli NACIONAL u Solinu, TOMMY u Dubrovniku, FUTSAL DINAMO u Vrgorcu, NOVO VRIJEME APFEL u Osijeku, BROD 035 kod Uspinjače u Zagrebu, dok je čast domaćina spasio tek ALUMNUS pobjedom na Martinovki protiv Potpićana. Vruće i vatreno, definitivno je bilo u Gospinu polju, u Domu športova u Vrgorcu kao i u osječkom Zrinjevcu. Teške pobjede favorita, četvorka se pomalo odvojila na vrhu ljestvice, a tek nam slijedi paklena futsal završnica polusezone koja će svakako biti začinjena domaćinstvom Nacionala u Elitnoj Rundi u Zagrebu.

Nacional, osim u Makarskoj, u dosadašnjem dijelu nije imao dostojnog rivala, ali tek u završnici polusezone ga očekuju derbi susreti sa Futsal Dinamom i Split Tommyjem. Također je tu i utakmica Split Tommy – Futsal Dinamo tako da će vodeći trojac zasigurno u međusobnim susretima odlučivati o zimskom prvaku.

Sljedeće nam kolo donosi više nego zanimljiv susret na splitskim Gripama. Ne tako davno, veliko, toliko spominjano finale, Split-Vrgorac, danas nema taj značaj, ali još uvijek je to derbi. Vrgorac bez obzira na nešto lošiji start nije loše odigrao protiv Dinama, ali nedostajalo je malo sreće pa da taj rezultat bude sasvim drukčiji. Split Tommy je apsolutni favorit, ali svakako treba biti spreman na iznimno tešku utakmicu, jer ako ništa na suprotnoj strani je Mladen Perica Štrla, lani trener Splićana, a…

Još jedan ne tako davni finalni obračun je u reprizi u ovom kolu. U Makarsku dolazi Alumnus. Senzacionalni prvak od prije 3 godine, danas u prilično izmijenjenom sastavu, ali… Makarani ono finale nikad zaboraviti neće. Domaćin je favorit, ali je oprez uvijek nužan. Pintar, Ukalović, Matan i comp. nipošto nisu za podcjenjivanje. Nakon dvije gostujuće pobjede publika u Makarskoj će zasigurno u velikom broju pohrliti u gradsku dvoranu da pozdravi svoje ljubimce.

U Slavonskom Brodu senzacionalni “Čarlijevi anđeli” na krilima odličnog starta dočekuju “Leteće Gospare”. Oba sastava su na 9 osvojenih bodova, ali dok je to za domaćina iznad očekivanja, sa 6 bodova osvojenih u gostima, “Gospari” su ipak malo podbacili. Iskoristili su blagodati ždrijeba i doma osvojili svih 9 bodova, ali su zato u gostima poraženi u Zagrebu, kako od Uspinjače tako i od Futsal Dinama, te se sada moraju ipak “vaditi” u Brodu jer sljedeće kolo dolazi Nacional u Dubrovnik. Gosti su kvalitetniji, Tomo Bevanda bi mogao presuditi, ali Brođani s Bundavicom, Čavarom i neuništivim Petrovićem… Hm, nisu nipošto loši. Prognoza? Bit će vatreno,bit će spektakularno, uz atraktivnu igru oba sastava,nadam se uz pune tribine, ali na kraju X.

Dva susreta bi trebala biti fiks jedinice, bez imalo dileme. U Puli, Potpićanci bi trebali iskoristiti slabosti Solina i napokon ubilježiti prvu pobjedu. Također, Futsal Dinamo je veliki, veliki favorit protiv oslabljenog Osijek Kelmea.

Nacional – Uspinjača, gradski derbi, prošle godine senzacionalno je završio trijumfom “Žute podmornice”. Nevjerojatnih 0:3 iz Fusija vjerojatno još uvijek odzvanja u svlačionici “Novinara”, ako ništa drugo kao opomena. Što možemo očekivati od posrnule Uspinjače u trenutku kada stiže “kaznena ekspedicija”?

Zlatni sponzori