Pogled ispod brkova (8/2016)

Prošlotjedne pobjede davno su arhivirane! Nećemo ih niti spominjati… Osmo kolo je započelo već u utorak, kada su u Gospinu polju zagrebački “Novinari”, iliti hrvatski “dream team” kako im mnogi vole tepati, napustili teren po prvi put u ovoj sezoni bez pobjede. Činilo se da će i ovo “vruće gostovanje” proći identičnim rezultatom kao i u Makarskoj u 4. kolu, ali mali osmijeh fortune nakon kobnih posljednjih sekundi u Domu sportova protiv Dinama sada je bio osmijeh sreće za “Leteće Gospare”, pa čak bih se usudio reći i za futsal natjecanje. Maro Đuraš spasio prvenstvo!

Nacional je na 22 boda (od 24 moguća), Futsal Dinamo na 19, a Split Tommy na 18. Pobjeda jednog ili drugog pratitelja (u njihovom nedjeljnom derbiju) poravnava vrh ili dovodi do minimalnog zaostatka. Dakle, zanimljiva borba za “zimskog prvaka”, pogotovo što znamo da Nacional u 10. kolu igra protiv Futsal Dinama a u 11. kolu je mega-derbi Nacional – Tommy. Neupitna je snaga i moć zagrebačkog šampionskog sastava, ali Elitna runda Lige prvaka koja je na rasporedu idući tjedan zasigurno će ostaviti traga na njima, što će im biti dodatno opterećenje u ovoj završnici. No međutim, ljubitelji futsala doći će na svoje, to je jedino sigurno!

U nedjeljnom superspektaklu u kultnoj Kutiji šibica snage će odmjeriti Futsal Dinamo i Split Tommy. Kome prednost? Domaćin je još uvijek bez Vedrana Matoševića, a gosti bez Josipa Sutona. Kartonirani su mladi lavovi, Čekol I Čorluka. Kome prednost? Split mi izgleda čvršće, kompaktnije, naravno uz najboljeg vratara lige koji je uvijek i na svakom parketu – prevaga. Malu prednost dajem gostima.

Vrgorac – Brod 035? Čarlijevi anđeli kao najugodnije iznenađenje prvenstva, u seriji od 3 pobjede u nizu, dolaze Vrgorcu koji ima imperative pobjede. Nakon par loših igara i poraza, sada je “nebeskoplava” momčad dobro odigrala protiv Dinama doma i Splita na Gripama ali su ostali bez bodova. U subotu 3 boda ostaju podno Matokita!

Osijek u svom Zrinjevcu dočekuje Alumnus i slično kao i Vrgorac, nema pravo na krivi korak. Alumnus mora pasti! Domaćin kompletan, mora biti maksimalno oprezan da ih ne zavara 12 inkasiranih komada Alumnusa u Makarskoj.

Makarani u problemima uoči gostovanja u Solinu! Imaju li pravo gosti reći da su u problemima kada gostuju u Solinu? Istina, nedostaju kartonirani Kazazić i Musinov, ozlijedjeni kapetan Vuković, ali… Osredkar, Bajrušović, Hozjan, Horvath, Andrijašević i ostali moraju zaboraviti koga nema i ovu utakmicu odigrati na nivou dosadašnjih igara jer u protivnom, bez obzira na bodovni saldo domaćina Juras, Andrijašević, Grgić-Vučemilović, Povijač, Jurić, Barišić i ostali uvijek mogu prirediti brojne neugodnosti.

Uspinjača I Potpićan? Do prije desetak dana rekao bih sigurna jedinica, ali očito je da nešto ne štima u “Žutoj podmornici”. Kriza! Nešto se događa!? Otvorena utakmica… Tko uzme bodove, lakše će dočekati zimsku pauzu. Sv. Patrik? Ima li još dinamita u nogama Patrika Drndića? Pako i Lale, moraju dobiti pomoć nekoga od mladaca. Mataja npr., te uz Funčića na golu… Ili će reprezentativni tandem domaćih – Žac & Grba – svojom individualnom kvalitetom do prijeko potrebnih bodova? Prognoza? Remi!

Zlatni sponzori