Pogled ispod brkova (9/2016)

U prošlom, 8. kolu odigranom od utorka do nedjelje, tablica se “stisnula”. U utorak je Nacional “prosuo” prve bodove. U Gospinu polju, Maro Đuraš, golom u posljednjim trenucima susreta, spašava prvenstvo, dok u nedjelju u posljednjoj utakmici kola, u velikom derbiju izmedju SPLIT TOMMYJA i FUTSAL DINAMA, u uvjetima “Kutije šibica”, gosti više nego zasluženo odnose sva tri boda pod Marjan.

Dvije utakmice koje su obilježile 8. kolo, bile su obje u izravnom prijenosu na HNTV-u. Super promocija futsala, osim male zamjerke! Ljudi, kultna “Kutija šibica” nije za utakmice 1. HMNL. Ako je to mala zamjerka? Ne znam zašto je Futsal Dinamo prešao u Kutiju, ali… Naravno, uz pobjedu gostiju, detalj koji je obilježio utakmicu je nesportski potez Ive Jukića, rekordera naše reprezentacije, kapetana Split Tommya, voditelja akademije futsala itd… Sve u redu, Ivo se ispričao, klub također, disciplinska prijava je podignuta, ali… Dajte ljudi, imajte i neke odgovornosti i prije negoli vam padnu na pamet ovakve stvari!

U ostalim susretima, Vrgorac je ubilježio očekivana tri boda protiv Broda 035, kao i Novo Vrijeme Apfel protiv Solinjana. Uspinjača je ipak na krilima reprezentativnog tandema Petrović & Grbić došla do velikih bodova protiv Potpićanaca, kao i Osijek Kelme protiv Alumnusa. Očekivano, realno.

Danas se igraju prvi susreti 9.kola.

U Splitu, favorit, na krilima pobjede protiv Futsal Dinama, domaćin, dočekuje Osijek Kelme. Sve osim čiste jedinice, trebao bi biti “smak svita”! Ipak, opreza nikad dosta. Vraća se Josip Suton, ali nema ozlijedjenog Cruza, a gosti neopterećeni, mladi, brzi, agresivni, sigurno motivirani da odigraju odličnu utakmicu!

Pretpostavljam da će dvorana Tehničke škole u Brodu biti pretijesna da primi sve poklonike futsala koji će pohrliti da vide sudar “Čarlijevih anđela” i Futsal Dinama. Domaćin zasigurno ima što za reći u ovoj utakmici. Neće gostima biti lako vratiti se na pobjedničke staze. Uz hrabru igru i podršku s tribina domaćin može napraviti iznenađenje i otkinuti bod(ove) favoriziranim gostima.

Današnji dan zaključuju u Puli, dva najudaljenija grada, kluba naše lige. Gospari gostuju u dvorani Mate Parlova u Puli. Apsolutni su favoriti, ali… Nikad se ne zna. Domaćin nije toliko loš koliko pokazuje prvenstvena tablica, vjerojatno je i kompletan u večerašnjem nastupu. Naravno, hoće li to biti dovoljno zavisit će ipak od gostiju koji su kvalitetnija, bolje selektirana momčad, dodatno ohrabrena remijem protiv “dream teama”. Ako njihov pristup ne bude pravi, domaćin ima šansu za bod.

U subotu je u Makarskoj svečarska atmosfera! Domaćin obilježava 37 godina postojanja, uz to i jubilarnu 300-tu službenu utakmicu, očekuje se puna dvorana jer je u predprodaji otišlo već 500 ulaznica (domaćin je prihod od ulaznica namijenio za obnovu vodotornja u Vukovaru), ali… Apfelovci i u ovu utakmicu ulaze “kratki”. Nema Duje Bajrušovića i kapetana Mate Vukovića. Znaju i domaćini da obično puno “slikavanja” ne završi na dobro. Gosti dolaze neopterećeni, definitivno znaju i mogu igrati te napraviti grdne probleme svakome pa i Makaranima.

Nedjelja donosi utakmicu Alumnusa i Solina gdje domaćin pobjedom dolazi na sigurnih, mirnih 12 bodova, koje će protiv Solina i osvojiti, a gostima ostaju još 2 kola pakla, pa pauza i rekonstrukcija kluba. Kolo će u utorak završiti utakmicom Nacional i Vrgorac, ali ta utakmica bit će najavljena u posebnom “Pogledu” u kojem ću se osvrnuti na zagrebačku skupinu Lige prvaka!

Zlatni sponzori