POGLED ISPOD BRKOVA kao najava današnje utakmice!

PRVOLIGAŠKI SUDARI “GOSPARA” I “APFELOVACA”

2013/14 Mak 1:2, Dbk 3:3 2014/15 Mak 5:1, Dbk 3:3 2015/16 Mak 3:3, Dbk 6:3 2016/17 Mak 6:1, Dbk 2:2
1/4 finale kupa u Mak 7:2 2017/18 Mak 6:1, Dbk 0:2, playoff Mak 4:1, Dbk 6:1, Mak 6:2 2018/19 Mak 6:4, Dbk 4:3

16 utakmica: 8 – 4 – 4 61:45

U proteklih 6 prvoligaških sezona, današnji suparnici, “sudarili” su se u 16 službenih utakmica. Dvanaest prvenstvenih susreta, pa 3 susreta u doigravanju i jedan u kupu. U 9 utakmica odigranih u Makarskoj, domaćin je pobijedio u 7 navrata, dok je današnji gost osjetio slast pobjede u Makarskoj, tek jednom i to u prvom prvoligaškom susretu. U Dubrovniku je malo drugačija priča. Domaćin je odnio 3 pobjede, odigrana su tri remija, dok su Makarani uspjeli pobijediti samo jednom u Gradu.

Golgeter međusobnih susreta je Eduardo Farias de Souza, popularni Dudu, koji je zabio 9 golova u 7 utakmica, pa slijede senatori NVA, Osredkar, Bajrušović i kapetan Vuković sa po 6 postignutih golova. Kod Dubrovčana, vodeći strijelci su Maro Đuraš sa 6 golova i kapetan Hrvoje Cvjetković, sa 5 postignutih zgoditaka. Impresivan je učinak Pelea sa 4 gola u 2 utakmice! Najviše utakmica odigrali su Bašković i Vuković, samo po jednom su izostali sa ovog dalmatinskog derbija. Dakle po 15 nastupa.

Novo vrijeme i Square, još od drugoligaških dana igraju svoje derbije. Zaista, ti sudari uvijek izgledaju nešto drugačije od ostalih prvenstvenih utakmica. Bez obzira na stanje na tablici, bez obzira na stanje u svlačionici…
Rekao bih čak da je Novo Vrijeme prije dvije sezone u četvrtfinalu playoffa, bilo možda najbliže eliminaciji, upravo od Squarea, a na kraju tog doigravanja, postali smo prvaci Hrvatske. Nitko nas nije tako “razbio” kao “gospari” u Gospinom polju, a kako smo tek “visili” u Makarskoj, kada nam je Cvjetković u minuti, sa dva gola, preokrenuo rezultat. Uhhh!! Ipak, do kraja smo uspjeli pobijediti i nastaviti put ka tituli prvaka Hrvatske!

U ovu sezonu “gospari” su ušli sa izrazito visokim ambicijama. Titula prvaka je njihov cilj. Nakon četvrtfinala u 2018. godini, prošle sezone su spektakularno izborili polufinale preko Splita i onda poraz od Vrgorca, u dvije utakmice, te sada očekuju zasigurno i finalnu seriju u svojoj dvorani. Impresivno izgledaju u kompletnom izdanju, sa pojačanjima Kekom i Hrkačom, ali jednostvno nisu imali sreće sa povredama tijekom sezone. Momčad koja igra možda najatraktivniji, najefikasniji futsal u 1. HMNL, sa vatrometom golova, predvođena sa klupe Antonom Bačićem, mladim trenerom koji zaslužuje u budućnosti i poziv na rad u kamp HNS-a, diže se u formi kako sezona odmiče, a i oporavljenici se vraćaju u pogon.
Primić, Turuk, Pele, Keko, Cvjetković, Đuraš, Daničić, Kuraja, pa Blago Gašpar i Mirko Hrkač, uz mlađe momke, Konsua, Džankovića, Nebergoja i ostale, zaista izgledaju spremni za napad na sam vrh.
Naravno, Novo Vrijeme na svom parketu, kao dvostruki prvak Hrvatske, sa 31 uzastopnom pobjedom u svojoj dvorani, zasigurno ima što reći na sve ovo gore navedeno. Glavna i Elitna runda lige prvaka, ostavile su traga na momcima, no međutim, uvjeren sam, još u svići ima uja!

Šteta što nema TV prijenosa ovog derbija, ali ……. oni koji budu u dvorani, sigurno će uživati u futsal spektaklu !!!

18:30, GSC Makarska.

Zlatni sponzori