Povratak kući

Nakon izvrsne malonogometne predstave u Zagrebu kod Futsal Dinama, po mnogima jednog od tri glavna ovogodišnja pretendenta na naslov (uz Nacional Zagreb i Split Tommy), u Makarsku nam u subotu navečer stiže drugi od njih – Split Tommy.

O Splitu, istinskoj instituciji hrvatskog futsala, dovoljno je kazati da je riječ o osmerostrukom prvaku Hrvatske i deveterostrukom pobjedniku kupa da bi se pojmilo koliko je taj klub doista velik, a ako internacionalnom stručnom stožeru na čelu s Victorom Acostom i reprezentativnom rosteru u kojem su između ostalih Ivo Jukić, Josip Suton, Jakov Grcić, Saša Babić i Žarko Luketin dodamo još i iznimno respektabilnog sponzora komentar na sve to može se jednostavno sažeti u jednu jedinu riječ – impresivno!

S druge strane, za Novo vrijeme Apfel ova utakmica iz više razloga predstavlja svojevrstan povratak kući.

Prije svega, vratio se Mijo Pašalić na mjesto predsjednika kluba i to je uistinu kamen temeljac za sve. Motiviran do neba da u klubu, uz pomoć svoje ekipe najbližih suradnika na čelu s Boćom Vukovićem, postavi nove, najviše standarde, od ovog je ljeta ponovno počeo slagati jedan fini mozaik koji bi u vrlo skoroj budućnosti trebao zasjati najvećim mogućim sjajem.

Osimo toga, subota će i za Igora Osredkara i Duju Bajrušovića biti također svojevrsni povratak doma, jer uza sav respekt prema prethodnim klubovima za koje su nastupali ovi genijalci, Makarska je ipak njihov pravi dom.

Nadalje, i makarskoj publici derbi protiv Split Tommyja bit će svojevrsni znak da se turistička sezona polako bliži kraju i da je vrijeme za povratak kući, na svoje tribine, jer praktički pet mjeseci – još od one infarktne završnice kada smo u zadnjim sekundama utakmice uspjeli zadržati prvoligaški status – Novo vrijeme Apfel nije igralo službenu domaću utakmicu.

I konačno, kad se uzme u obzir sve ovo navedeno, onda se lako može zaključiti i da se Novo vrijeme Apfel kao klub vraća kući, a pod “kućom” tu smatramo stabilnost i borbu za vrh tablice, jer bez obzira u kojoj ligi tijekom proteklih 37 godina NV nastupalo uvijek se znalo koji je cilj kluba: vrh, vrh i samo vrh. Naravno, bilo je tu i promašenih godina, borbe za goli opstanak, no to su, kako je vrijeme uostalom i pokazalo, ipak bile samo iznimke koje potvrđuju pravilo.

Što se same utakmice protiv Split Tommyja tiče, nažalost, nama ovaj derbi baš i ne dolazi u najbolje vrijeme jer zdravstveno stanje u ekipi nipošto nije bajno. Filipu Baškoviću koji zbog ozljede nije ni putovao u Zagreb na popisu ozlijeđenih pridružio se još jedan naš stožerni igrač – Vedran Kazazić – koji je pretrpio neugodnu ozljedu u Zagrebu protiv Futsal Dinama i pitanje je kad ćemo ga ponovno vidjeti na terenu. Ako tome dodamo i načete Igora Osredkara i Matu Vukovića jasno je s koliko glavobolje u ovaj susret ulazi Teo Strunje.

No opet, nije vrijeme za kukanje. Atmosfera u momčadi je sjajna i tko god od ozlijeđenih bude imao barem jedan promil šanse za nastup taj će i nastupiti, a podrška sjajne makarske publike s tribina sanirat će ostatak.

Na kraju, premda je Split Tommy favorit u derbiju, svi jedva čekaju vidjeti kako će se kombinacija iskustva i mladosti pod dirigentskom palicom ambicioznog Tea Strunje suprotstaviti renomiranom protivniku, a najbolju pozivnicu navijačima ekipa je ispisala sjajnom predstavom i rezultatom u Zagrebu i ne sumnjamo da će to makarska publika, usprkos brojnim svadbama koje su planirane za ovu subotu, znati honorirati.

Uostalom, naša nam publika nikad, ni u onim najtežim trenucima, nije okrenula leđa i sigurni smo da će i dalje biti uz nas i zajedno s nama sudjelovati u putu povratka prema vrhu hrvatskog futsala.

Subota (8.10.) u 19:30 sati: NOVO VRIJEME APFEL – SPLIT TOMMY!

Vidimo se!

Zlatni sponzori