RIJEČ POBJEDNIKA Teo Strunje: Osjećaju se tenzije na terenu, ali predivno je kada dvorane u Dalmaciji ‘gore’

Teo Strunje došao je na koračić do obrane naslova s Novim Vremenom. Trener Makarana nakon druge pobjede u finalu protiv Vrgorca je bio vidno zadovoljan.

– Čestitam igračima. Kazao sam u najavi cijele serije da će finale odlučiti momčad i obrana. U 80 minuta protiv Vrgorca, koji je jako dobra ekipa, primili smo samo jedan gol, a to je iznijela momčad. U ovim utakmicama uvijek iskoči pojedinac, ali teško je očekivati da će neki igrač dominirati kroz cijelu seriju. Ponosan sam na svoje igrače, na ovo što su prikazali. Realno, bili smo lošiji nego u prvom susretu. Nedostajalo je energije i pritiska na njihovu zadnju liniju koja je prelagano gurala pasove na pivota. Bili smo pravi kada je bilo najpotrebnije, iskoristili smo naše prilike. Kada se sve rezonira, rezultat je previsok, ali naša pobjeda je zaslužena.

Otvorili ste utakmicu na najbolji mogući način, zabili ste pogodak u 31. sekundi, imali vodstvo 3:0, a Vrgorac je na 3:1 opasno prijetio?

– Vrgorac je za hrvatske prilike ozbiljna ekipa. Suton i Martinac su reprezentativci, Jelavić je bivši reprezentativac, Kraljević i Jurjević godinama igraju prvu ligu. Kada tome pridodate Odžu koji brani fantastično u prve dvije utakmice normalno da će serija biti teška. Svako finale je teško, treba se za svaki aut izboriti i poginuti. Priželjkivali smo 2:0, u tome smo uspjeli, sada imamo tjedan dana za pripremu treće utakmice. Blizu smo obrane naslova.

Atmosfera u Makarskoj je bila odlična, a bit će tako i u Vrgorcu?

– Publika uživa, ali uživamo i mi na terenu. Osjećaju se tenzije na terenu, ali predivno je kada dvorane u Dalmaciji ‘gore’. Veselimo se spektaklu u Vrgorcu. Ovo su dva prijateljska kluba, nadam se da će tako biti i u Vrgorcu.

Što bi moglo odlučiti treću utakmicu?

– Sigurno će Vrgorca nositi navijači, a i Luka Suton će biti puno spremniji nego u drugom susretu. Ako ne podlegnemo atmosferi i zaustavimo Sutona mislim da je napravljeno posla. Obrana je ta koja donosi titule, nadam se da će moji momci biti čisti u glavi i svjesni da titula još nije osvojena – zaključio je Strunje.

Igor Osredkar s dva je pogotka vodio Novo Vrijeme do druge pobjede u finalu protiv Vrgorca (5:1).

– Konačni rezultat malo vara. Utakmica je bila tvrda, dopustili smo im da se razigraju i vrate u igru u par minuta. Ostavili smo im puno prostora, imali su puno prilika. Na kraju je rezultat previsok, ali ja bih potpisao i 1:0, broji se pobjeda – rekao je Osredkar, a zatim dodao:

– Još ništa nije gotovo. Dovoljno smo iskusni da znamo kako za naslov trebaju tri pobjede. Vidjeli smo da se može vratiti s 2:0, treba smiriti loptu, čeka nas još posla do kraja.

Vrgorac je zaprijetio kada je smanjio na 3:1 devet i pol minuta prije kraja?

– To je finale, nema loših ekipa. Mislim da su se sastale trenutno dvije najbolje u Hrvatskoj. Nisam još vidio da će u finalu netko pomesti nekoga. Znali smo da će biti tvrdo. Treba biti miran, dobro se regenerirati.

Teniskim rječnikom, imate tri meč lopte?

– Treba smiriti loptu i pokazati da smo najbolja ekipa. Treba izvući još jednu pobjedu, makar ‘na guzove’.

Vrgorac je puno bolji na domaćem terenu?

– Slažem se. Kući su opasna ekipa, kao i mi. Čeka nas paklena atmosfera. Igrali smo u Zagrebu u Kutiji šibica ispred Bad Blue Boysa gdje je bila još jača atmosfera. Treba imati vruća srca, hladne glave i pokazati da možemo i u Vrgorcu igrati – zaključio je slovenski rutiner.

Izvor: www.dalmatinskiportal.hr

Zlatni sponzori