Sven Anton Horvath: “Silno nam nedostaju navijači, a u Zagreb idemo po pobjedu”

Novo Vrijeme Apfel u šestom kolu 1.HMNL gostuje kod Alumnusa, a za naš portal utakmicu je najavio malonogometaš “apfelovaca” Sven Anton Horvath.

Novo Vrijeme zauzima šestu poziciju na prvenstvenoj ljestvici s isto toliko osvojenih bodova, što definitivno nije start kakvom ste se nadali. Koji je po Vama glavni uzrok krize u kojoj se klub trenutno nalazi?

Činjenica je da već neko vrijeme ne igramo na svom nivou, ni individualno, a ni kao ekipa. No, odigrali smo tek četiri prvenstvena kola, te mislim da je prerano govoriti o krizi. Trenutna situacija oko Covida-19 izbacila nas je iz ritma treninga, no kako nama, tako i svima. Vjerujem da ćemo se uz kvalitetan rad čim prije vratiti starim navikama.

Čak dva dvoboja Novog Vremena i Uspinjače odgođena su zbog pojave Covida-19 u redovima Zagrepčana. Kad se k tome pridoda nedavno završena reprezentativna pauza, evidentno je da je Novo Vrijeme skoro dvadeset dana bez natjecateljske utakmice. Može li Vam činjenica da niste u ritmu utakmica predstavljati problem?

Iskreno, mislim da je nam je odgoda itekako dobro došla. S obzirom da je cijela momčad dva tjedna bila u samoizolaciji, ovim odgodama dobili smo više vremena da se što bolje pripremimo za nadolazeće izazove.

Poznato je da su navijači Novog Vremena među najboljima u ligi. No, sad su tribine prazne, a tako će po svemu sudeći ostati još neko vrijeme. Kako je igrati kada iza svojih leđa ne čujete onaj prepoznatljivi huk s tribina, koliko Vam to otežava samo igranje utakmica?

Naravno da nam nedostaju naši navijači. Makarska publika je nešto uistinu posebno, ona je dodatni impuls svakom igraču. Nadam se će se kroz ovu sezonu navijači vratiti na tribine, ali trenutno trebamo biti sretni što uopće i igramo.

Osim za Novo Vrijeme, u karijeri ste još nastupali i za zagrebački Nacional, te Maribor. I hrvatski i slovenski klubovi  proteklih godina su redoviti sudionici elitne runde Lige prvaka. Evidentno je da je u obje spomenute države futsal u uzlaznoj putanji, no koja je liga ipak za nijansu kvalitetnija od one druge?

Za Maribor sam odigrao jednu sezonu i iznenadila me kvaliteta pojedinih slovenskih ekipa, no vjerujem da je hrvatska liga ipak nešto kvalitetnija.

Tko Vam je najbolji prijatelj među suigračima?

Atmosfera u klubu je odlična, prava smo “klapa” i zaista mi je teško nekoga posebno izdvojiti.

Ovaj vikend Vas očekuje gostovanje kod Alumnusa u sklopu šestog prvenstvenog kola. U Jelkovcu nikad nikome nije bilo lako igrati, no Novo Vrijeme ima ulogu favorita u tom dvoboju. Može li Novo Vrijeme prekinuti negativni rezultatski niz i doći do pobjede u Zagrebu?

– Alumnus je ekipa koju svi klubovi u ligi izuzetno cijene, uvijek teže nadigravanju, a trener Ungarov ih je odlično posložio. No, ukoliko odigramo na našoj razini, uvjeren sam da ćemo u konačnici slaviti.

 

Izvor: www.crofutsal.com

Zlatni sponzori