Velika pobjeda u Slavonskom Brodu 2016/2017

  1. kolo 1. HMNL

BROD 035 – NOVO VRIJEME APFEL 2 : 3 (1:2)

Dvorana Tehničke škole u Slavonskom Brodu. Gledatelja 400. Suci: Tomić, Džeko, Pavličić i Roksa. Delegat: Vranić

BROD 035: Kovačević, Kajfeš, Petrović, Čavar, Bundavica, Maričević, Alfeldi, Ruhek, Ćuk, Gačić i Gudelj. Trener: Ivica Čorluka

NOVO VRIJEME APFEL: Perković, Vuković, Osredkar, Hozjan, Bajrušović, Kazazić, Pašalić, Musinov, Milunović, Andrijašević, Nižetić, Matković i Tomaš.
Trener: Teo Strunje

STRIJELCI: 0:1 Osredkar (3), 0:2 Kazazić (10), 1:2 Ruhek (12), 2:2 Bundavica (26), 2:3 Hozjan (40).

Crveni karton: Anto Gudelj (9) – udaranje igrača laktom u lice

Žuti karton: Čavar, Kovačević i Kajfeš kod domaćih; Musinov kod gostiju

Gosti su bolje otvorili utakmicu, šansom Kazazića već u 18. sekundi susreta gdje domaćin pokazuje nesnalaženje u određenoj fazi obrane. Međutim domaći vratar je pobjednik u tom duelu. Ipak u 3. minuti isti takav napad, sada je Osredkar u poziciji napadača, i manirom rutinera poentira za vodstvo “apfelovaca”. Gosti dominiraju, ali dojam s tribina je da su ipak preopušteno ušli u utakmicu. Šanse stvaraju ali nisu dovoljno koncentrirani pa domaćin dolazi u poluprigode koje završavaju šutevima s desne aut linije koje Perković sigurno zaustavlja. U drugoj rotaciji, tri brza prekršaja (Mate, Vlado i Igi, od 5,30 – 6,35 min) i već su gosti polako u problemu. Teo Strunje zove time out kako bi smirio igru i igrače, a domaćin nakon minute pauze pravi uslugu gostima. Mladi Gudelj udara najprije Musinova pa u nastavku akcije i kapetana Vukovića, laktom u glavu, što mladi, talentirani sudac Džeko odmah sankcionira crvenim kartonom. Poziciju “igrača više” ubrzo koriste gosti te preko Kazazića povećavaju vodstvo na 0:2.

Nakon toga par šuteva domaćih, korner, aut, i iz jednog “brzog auta”, gužva ispred Perkovića, lopta udara u Ruheka i završava u golu. Smanjenje vodstva 1:2 je na semaforu. Do kraja poluvremena domaćin malo i bolji, pravi probleme gostima u presingu. Šut Čavara i veterana Petrovića do kraja poluvremena, ali iskusni Elvis Perković to sigurno brani.

Početak 2. poluvremena i odmah duga lopta rukom Perkovića na Kazazića koji izbija sam ispred Kovačevića ali ga pogađa u nogu. Potom prekršaj mladog Andrijaševića, Čavar odlično šutira ali Perković još bolje brani i ovaj slobodan udarac. Andrijašević se razigrao, Čavar pravi prekršaj na njemu za žuti karton (bio bi to Čavaru 2.žuti!), ali… Ubrzo ide prodor Ćuka uz aut liniju, odličan udarac, Perković kratko odbija, a natrčali Bundavica lagano zabija za poravnanje – 2:2, a u dvorani nastaje pravi urnebes.

Domaćin se “diže”, Kajfeš je sada “prošetao” kroz srce obrane, šutira, ali Elvis je večeras raspoložen. Potom, Kajfeš u 31. minuti pravi 4. akumulirani prekršaj domaćih i od tada se gosti uozbiljuju i počinju igrati. Kazazić prolazi vratara i iskosa šutira, ali na gol liniji pogađa domaćeg igrača u tijelo. Dobra akcija makarske mladosti, Vlado i Nejc u dva navrata prolaze kroz obranu domaćih, ali nema potrebne mirnoće u završnici. U 34. minuti Andrijašević je “provozao” obranu domaćih i vratara ali u trenutku kada je trebao samo plasirati loptu u praznu mrežu bio je ometen i lopta završava kraj gola. Pa nakon toga odličan prodor Hozjana, ali lopta ide kraj gola. Zatim odlična akcija cijele momčadi, Bajrušović vara vratara, ali lopta pogađa vratnicu i odlazi u gol-aut.

Posljednje 3 i pol minute gosti igraju golmana – igrača u napadu te imaju dvije dobre prigode koje zaustavlja vratar domaćih Kovačević. Potom i domaći imaju odličnu poziciju slobodnjaka na 11 m, kada Perković još jednom brani odličan šut Čavara.

Nakon toga, 39 sekundi prije kraja utakmice (39:21 stajalo je na semaforu) gosti postižu pogodak! Nakon dobrog posjeda i pripreme akcije, Kazazić šalje loptu na drugu stativu gdje mladi Nejc Hozjan postiže pogodak za veliko veselje malobrojnih gostujućih navijača.

11 sekundi do kraja još jedna obrana Perkovića, zatim novi korner, a onda 3 sekunde prije kraja slijedi još jedna njegova bravurozna intervencija kojom je sačuvao vodstvo i velika 3 boda odoše u put Dalmacije.

U petak u Makarsku dolazi prvak Hrvatske, zagrebački Nacional, i bit će to ponovno velika futsal fešta podno Biokova, upravo uoči Dana Grada!

Zlatni sponzori