Veliki bod iz Zagreba 2016/2017

Futsal Dinamo – Novo vrijeme Apfel 1:1
(1:0 Šulentić (5.); 1:1 Musinov (24.))

Obje momčadi bez nekoliko ključnih figura uoči derbija… Domaćin je ostao bez ozlijeđenih Vekija Matoševića i Mateja Horvata te kažnjenog Dade Kanjuha, dok smo mi u ovom tjednu ostali bez prvog vratara Fiće Baškovića, a potom odmah u otvaranju utakmice bez Vedrana Kazazića. Ahilova tetiva je zasigurno neugodna ozljeda i trebat će tek vidjeti kolika je šteta.

Nakon početnog ispitivanja i nekoliko prekida, poslije jedne gužve pred Elvisovim golom, mladi Šulentić je prihvatio odbijenu loptu i znalački je pospremio u mrežu.

Nakon toga uslijedilo je naše “dizanje ritma utakmice” koje je domaćin sve teže pratio. Igi, Duje & comp., počeli su tempom, agresivnošću, lomiti protivnike i stvarati povoljne prigode.

U 20. minutu ušlo se s omjerom 5:5 u prekršajima, a onda mladi Andrijašević daje prigodu Grbeši da 10 sekundi prije odlaska na odmor poveća rezultat na 2:0. Na našu sreću lopta je otišla visoko iznad gola.

U drugom dijelu uslijedio je još jači ritam… BBB na tribinama ne prestaju bodriti svoje momke, dok na parketu “bijeli” podižu ritam do samouništenja. Nešto rijetko doživljeno na našim prvoligaškim parketima. Igrači igraju maksimalno po 2 minute, a na parketu sve pršti. Sijevaju prigode.. Tako Vuković ima dva puta “oči u oči” s vratarom Škorićem, koji oba puta izlazi kao pobjednik, baš kao i u sljedećoj situaciji s Bajrušovićem. Budi se i Marin Musinov u drugom dijelu i igra gotovo pa briljantno. Nagrada stiže u 24. minuti kada nakon uigrane akcije rutinerski pogađa donji desni kuta Škorićevog gola.

Bijeli nastavljaju s napadima, pa tako Andrijašević gura Hozjana u idealnu prigodu, ali Škorić opet brani. Duje ide kao brzi vlak kraj domaćih obrambenih igrača, ali nema mirnoće, a ni sreće u samoj završnici.

U drugom poluvremenu smo totalno dominirali, a domaćin je došao do stopostotne prigode nakon očiglednog prekršaja Penave na Horvathu, a mladi Čekol je ostao sam kao duh ispred Perkovića, no Elva izlazi kao pobjednik u tom duelu. Potom zadnjih 60 sekundi, kao pečat na ovu izuzetno kvalitetnu utakmicu. Najprije naša kontra, Igi oduzima loptu i ide s Dujom u kontru 2:1, idealan pas na Bajrušovića za pobjedu, ali lopta našem Duji malo bježi i Škorić spašava “plave”. Odmah potom kreće domaća kontra koju Elvis zaustavlja sjajnom intervencijom, ali lopta ostaje na nekih desetak metara od praznog gola, no domaća “desetka” promašuje.

Na kraju, sportski stisak ruke dva velika rivala koji će ove godine imati zasigurno još puno toga za reći, a posebno i neki novi klinci na obje strane.

Zlatni sponzori